Programma

JOEPIEEEE!!!! HET IS WEER ZOVER!!!
Na twee maanden zonder scouts kunnen we er ein-de-lijk weer tegenaan. Vanaf 18 september begint het nieuwe scoutsjaar terug voor de leukste welpen in Lauwe én omstreken! Bij een nieuw jaar hoort natuurlijk, nieuwe leiding, een nieuwe groep en een nieuw programma, dat vinden jullie hieeeer!
Tot snel!!!

Zaterdag 18 september – 14u tot 18u OVERGANCK met oude leiding

Naar jaarlijkse gewoonte is er de eerste vergadering van het jaar OVERGANCK!!!
Doe jullie vuilste speelkleren aan want we zullen vandaag testen of jullie het waard zijn om naar het volgende scoutsjaar over te gaan!!!

 

Zaterdag 25 september – 15u tot 18u Startdag – Het grote scoutsspel

Proficiat aan alle (nieuwe) welpen, jullie hebben de proef doorstaan!
Vandaag spelen we het grote scoutsspel, bereid jullie maar voor het leukste startspel in eeuwen! Ga maar vroeg slapen vrijdagavond zodat jullie opgeladen zijn voor de eerste echte vergadering van het jaar!

 

Zaterdag 2 oktober – Geen scouts

Oh neeee!! Vandaag kan er geen scouts doorgaan omdat jullie leiding nog veel voorbereidingswerk heeft om het jaar in goede banen te laten lopen! Maar niet getreurd, volgende week zijn we er terug, dus laad jullie maar op!

 

Zaterdag 9 oktober – 15u tot 18u – Harde pleinspelen

Dag lieve welpen! Vandaag zullen we testen of onze welpen nog steeds even stoer zijn als andere jaren! Daarom spelen we vandaag harde pleinspelen! Wees maar zeker dat het hard tegen onzacht zal zijn!

Tip: je draagt best niet je beste galakledij

 

Zaterdag 16 oktober – 15u tot 18u – Fotozoektocht

Wie zoekt die vindt, maar wie vindt er eerst? Dat is de hamvraag voor vandaag! Prent maar nog een laatste keer goed de weg van jullie thuis tot bij de scouts in jullie hoofdjes, want we zullen jullie fotografisch geheugen meer dan goed kunnen gebruiken!

Vrijdag 22 oktober – Dag van de Jeugdbeweging

Yeuuuuy! Vandaag is het de nationale feestdag der jeugdbewegingen! Dit wil zeggen dat jullie vandaag in perfect uniform naar school moeten gaan om zo de kleuren van de scouts te verdedigen! We geloven in jullie, succes!!!

Zaterdag 23 oktober – Geen scouts

Hellaaas is er geen scouts vandaag... MAAR, geen paniek. Je bent nog steeds aanwezig tussen je geliefde welpenvrienden en leiding. Lekkere macaroni en een filmvertoning. Wat een geweldige avond gepland! Klaar voor je diacaroni en kampherinneringen?

Zaterdag 30 oktober – 15u tot 18u – Halloweenspel

Trick or treat ! Snoep of je leven ! Wees bang... wees erg bang want vandaag vieren we de doden. Zombies, vampiers, weerwolven... ze komen allemaal levend terug op deze angstaanjagende maanverlichte nacht. En jij ? In welk monster ga jij veranderen ? Vertel me wie je achtervolgt, en ik zal je vertellen wie je bent. Kom verkleed of heb je een van je slechtste nachten.

Vrijdag 5 tot zondag 7 november - herfstkamp

Wouuuuuuu !!! Heb jij ook haast ? kijk je ernaar uit om je vrienden te ontmoeten, coole spelletjes te spelen, samen te eten en de hele dag plezier te maken? Zin in het eerste kamp van het jaar ? Ja ja, wij zijn meer dan klaar om jullie kleine glimlachjes weer te zien! Daar wachten we op! Breng je motivatie en je goede humeur maar mee zodat alles perfect verloopt.

Zaterdag 13 november – 15u tot 18u – leiding tegen leden

David, Jaak en de Bonenstaak, RSC Anderlecht, allemaal maakten ze aanvankelijk geen kans tegen Goliath, de reus & Club Brugge. Allen wonnen ze ondanks hun klein gestalte tegen de grootmachten (buiten Anderlecht natuurlijk).
Kunnen jullie deze trend verder zetten in een battle tegen de leiding? We zullen het zien!

Zaterdag 20 november – 15u tot 18u

HEY HOI! Naar jaarlijkse gewoonte gaan we vandaag weer van deur tot deur om marsepein?? te verkopen! We kunnen alle hulp gebruiken vandaag, train dus je beste verkooppraatjes en kom massaal af!

Zaterdag 27 november – 15u tot 18u

WOEHOOOOEW CASINO DAY!!! We verwachten jullie in piekfijn kostuum vandaag! Vandaag gaan we een gokje wagen, wie van jullie heeft de beste pokerface? Of wie koopt de meeste ruiters om?

Zaterdag 4 december – 15u tot 18u

Zoals we allemaal al weten komt Sinterklaas op 6 december bij jullie thuis langs om cadeautjes uit te delen. Gelukkig hebben wij een belletje gedaan met onze goede vriend en heeft hij vandaag speciaal voor jullie een gaatje kunnen vrijmaken in zijn drukke agenda!!! Denk dus alvast maar met welke leuke tekeningen of knutselwerkjes jullie hem zullen verrassen!
Ps: Aan de stoute kindjes: wees maar op jullie hoede en vooral succes...

Zaterdag 11 december – 15u tot 18u

Vandaag spelen we stratego in levende lijve. Ben jij bereid om het andere team aan te vallen en te strijden om de hoogste rang? Zorg dan dat je je tactische schoenen aandoet en haast je naar de lokalen!!! Wie verliest alles en wie overwint bijna iedereen als de bom???...

Zaterdag 18 december – 15u tot 18u

Helluupppp!!!! Jullie leiding heeft jullie opgesloten in jullie eigen lokaal!!! Wat nu?? Breng al jullie welpenbreinen bijeen om samen de raadsels en sloten te ontmantelen. Zal het jullie lukken om buiten te geraken of blijven jullie voor eeuwig gevangengenomen...?

Zaterdag 25 december – Geen scouts

Dju...Vandaag geen scouts, maar wel Kerstmis!! Spendeer vandaag deze mooie kerstdag maar door met jullie familie en vrienden. Geniet van je cadeautjes! Wij zien jullie volgende keer wel weer ;)

Welpen

Zij zijn tussen 8 en 11 jaar en leven nog een beetje verder in die wereld van bij de kapoenen maar het wordt nu en dan al ietsje serieuzer. Er wordt al eens gepraat over iets actueels of over een maatschappelijk aspect, dit wel op een speelse en leuke manier. Er wordt hen geleerd om naar elkaar te luisteren en om samen te spelen, om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Hiervoor krijgen ze ruimte en kansen om dingen uit te proberen.

Uniform

Vanaf de Welpen hechten wij al meer belang aan het uniform.We vragen dan ook om naast het sjaaltje ook het officiële scoutshemd met trots te dragen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf, terwijl de scoutshemden te verkrijgen zijn in de Hopperwinkel en online.

118 leden

44 jaar

209 oudleiders

websitebezoekers

16 landen bezocht

16 leiders