top of page

Programma

Zaterdag 8 april (15u-18u)

OHH NOO ... Cruella is weer on the loose! Deze keer heeft ze toch wel iets héél doms gedaan. Ze vervloekte alle dalmatiërs en nu zijn ze al hun vlekjes kwijt. Gelukkig is er daar een oplossing voor, maar we hebben wel jullie hulp nodig. Kom gekleed als dalmatiër en wie weet verdien jij wel een extraatje xx woef.

Zaterdag 15 april PAASKAMP

Zien jullie de paaseitjes al liggen? Wij hebben er alleszins al enkelen gespot. Wie zou deze hebben achter gelaten? Was het sinterklaas? Was het de Kerstman? Maar neeee, jullie kunnen het vast wel al raden, het was de paashaas natuurlijk!! Bereid jullie maar al voor op een kamp vol lekkernijen en megasupertoffe spelletjes!! P.S. VERGEET JULLIE COOLSTE ZWEMOUTFIT NIET!! Love you <33

Zaterdag 22 april (15u-18u)

Vandaag is het earth day! Aangezien we zoveel te danken hebben aan moeder aarde zetten we haar vandaag eens goed in de bloemetjes! <3

Zaterdag 29 april (15u-18u)

Het is bijna zover, de BBQ op 1 mei!!! Weten jullie wat daar zal staan? EEN PODIUM!!! Vandaag mogen de welpen hun creatiefste zelf boven halen en een fenomenaal actje voorbereiden. Meest mogelijke enthousiasme verreist.

Maandag 1 mei

Vandaag vieren we dag van de arbeid zonder school en arbeid, joepiee! In plaats daarvan houden we een gezellige BBQ met de scouts!! Ook kunnen jullie je ouders verbazen met jullie gekke actjes, allen aanwezig dus!

Zaterdag 6 mei (15u-18u)

Scouts Lauwe needs you !! Vandaag worden jullie gerekruteerd voor een helse strijd tegen de vijand! Na boot camp worden jullie onmiddelijk naar het front gestuurd!

Zaterdag 13 mei (15u-18u)

Hou het stil! Hou het stil! Vandaag knutselen we iets heel bijzonder voor de mamaatjes in jullie leven, want morgen is het Moederdag! Gelukkig dat jullie leiding al veel ervaring heeft opgedaan. Deze experten steken vandaag graag de handen uit de mouwen om samen met jullie jullie moeders in de watjes te leggen. p.s. Vergeet niet om de Jins te steunen en eens een bezoekje te brengen aan hun carwash xoxo

Zaterdag 20 mei (15u-18u)

Natuurwetenschap was nog nooit zo leuk! Ga op een avontuurlijke reis door de vulkanische wereld en verzamel de nodige materialen om een prachtig schaalmodel van een vulkaan te bouwen. Ben je er klaar voor om je innerlijke wetenschapper te ontdekken en de vulkaan te laten uitbarsten?

Zaterdag 27 mei (15u-18u)

Vandaag verwelkomt de leiding jullie op de leukste kermis der kermissen (nee het is geen Vlaamse kermis, dat doen we op groot kamp XD). Sla zoveel mogelijk visjes aan de haak, scoor een impressionant aantal punten en behaal de winst voor je team!

Zaterdag 3 juni (15u-18u)

Wie is de beste all-round spelletjesspeler van de welpen? Dat komen we vandaag te weten, want we dagen elkaar uit in een intense laddercompetitie. May the best welp win!

Zaterdag 10 juni (15u-18u)

De zomer nadert en de zon treedt uit zijn voegen. Neem allemaal maar reservekleertjes en een handdoek mee want vandaag leven we ons uit dankzij heel wat toffe waterspelletjes!

Zaterdag 17 juni (15u-18u)

"Wat ge denkt dat ge ziet, is niet wat het leek. Dat is illusie!" MUAHAHAA!! Vandaag is het aan jullie om te ontsnappen uit de escaperoom van de enige echte Houdini. Zal het jullie lukken of blijft de deur voor eeuwig op slot en bezwijken jullie aan alle illusies?

Zaterdag 24 juni (15u-18u)

Bingooo!!! Bereid je voor op een onvergetelijke middag vol plezier en uitdagingen, want het grote bingospel komt eraan! Wie zal er als eerste 'BINGO!' roepen en de hoofdprijs winnen? Kom en ontdek het bij ons!

Zaterdag 1 juli DAGUITSTAP!!!

Vandaag is het de jaarlijkse daguitstap om het scoutsjaar af te sluiten. Nog één keer heel wat plezier maken voor we op kamp vertrekken. Wees er klaar voor! Meer info volgt.

Welpen

Zij zijn tussen 8 en 11 jaar en leven nog een beetje verder in die wereld van bij de kapoenen maar het wordt nu en dan al ietsje serieuzer. Er wordt al eens gepraat over iets actueels of over een maatschappelijk aspect, dit wel op een speelse en leuke manier. Er wordt hen geleerd om naar elkaar te luisteren en om samen te spelen, om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Hiervoor krijgen ze ruimte en kansen om dingen uit te proberen.

Uniform

Vanaf de Welpen hechten wij al meer belang aan het uniform.We vragen dan ook om naast het sjaaltje ook het officiële scoutshemd met trots te dragen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf, terwijl de scoutshemden te verkrijgen zijn in de Hopperwinkel en online.

118 leden

45 jaar

209 oudleiders

websitebezoekers

16 landen bezocht

20 leiders

bottom of page