Programma

Dag liefste welpen, hopelijk zijn jullie klaar voor alweer een spetterende scoutstijd. Jullie leiding ziet het ongetwijfeld volledig zitten! Nu het mooier weer wordt, staan we weer allen paraat om er tegenaan te gaan! Bereid je voor, want we hebben weer topspelletjes voor jullie in petto!! ;)

Zaterdag 9 april 15u-18u: Olympische Spelen

Jaja, deze zaterdag mag je bewijzen aan de rest dat je de Usain Bold van de welpen bent! In verschillende soorten sporten nemen jullie het vandaag op tegen andere landen! Wie is de waardige winnaar van de medaille?

Zaterdag 16 april 14u-18u: Chocoladeverkoop

Vandaag gaan we van deur tot deur in ons leuke Lauwse dorpje om onze heeeerlijke chocolade te verkopen! Kom zeker helpen, want als we genoeg verkopen kunnen we ons kamp NOG leuker voor jullie maken!

Zaterdag 23 april: Geen Scouts

Jammer genoeg geen scouts vandaag :((... Wel groot feest vanavond!! Zeg maar tegen mama en papa dat ze zeker eens langskomen naar BRAINSTORM na Vijgen na Pasen ;)

Zaterdag 30 april 15u-18u: Geen Scouts

Vandaag geen scouts, maar niet getreurd! Omdat er morgen veel te doen is, wilden we jullie vast en zeker volledig opgeladen ontvangen ;)

Zondag 1 mei: Feest

Vandaag feest in de scouts! Allen welkom, want jullie worden omringd door goed gezelschap, leuke muziek en vooral de lekkerste BBQ!! Meer info volgt in de brief ;)

Zaterdag 7 mei 15u-18u: Canadese Scoutsspelletjes

Onze leidingsgroep is niet compleet. Louise zit zoals jullie weten sinds januari in Canada, MAAR ze is jullie toppers zeker niet vergeten. Speciaal voor jullie is ze op het andere continent gaan snuisteren achter typische spelletjes van daar! Zet je beste beentje voor en dompel je onder in Canadese spelletjes!!

Zaterdag 14 mei 15u-18u: Stratego

Deze zaterdag nemen jullie het op tegen elkaar. Streef naar de top en verdedig je plaats in de hoogste rang! Maar wordt niet comfortabel, want voor je het weet is de Bom daar om je van je plaats te schoppen!!

Zaterdag 21 mei 15u-18u: Empire Contest

Vandaag worden jullie de architecten van je eigen middeleeuwse stad! Wordt het een wereldstad of een sloppenwijk? Win met opdrachten gebouwen en verdedigingsmaterialen. Maar wees op je hoede, want wie weet geraakt een ander team voorbij je stadsmuur en veroveren ze een deel van je gebied!

Zaterdag 28 mei 15u-18u: Zomer competitie

Vandaag genieten we van het mooie weer, dus doe zeker kleren aan die vuil mogen worden! Wees bereid om alles te geven en de andere teams te verslaan.

Zaterdag 4 juni 15u-18u: Teambuilding

Welpen, het is tijd om jullie sterke groepsband op de proef te stellen! Leer elkaars sterke kanten kennen en wordt zo een geweldige meute! Wij willen vandaag teamwork zien!!

Zaterdag 11 juni 15u-18u: Fantasiespel

HELP!!! De draken vallen onze Welpenstad aan! Wat nu??!! Alleen als we samenwerken, kunnen we ze verslaan! Neem het op in gevechten om zo onze Welpennatie te redden. Zijn jullie geboren strijders of laten jullie onze clan zomaar ondergaan?...

Zaterdag 18 juni 15u-18u: Waterspelletjes

Binnen 3 dagen is het officieel zomer! Je kan nooit te vroeg beginnen met de pret en daarom doen we vandaag WATERSPELLETJES!! Doe zeker kleren aan die nat mogen zijn, want het wordt vandaag een spetterende dag!

Zaterdag 25 juni: DAGUITSTAP

Vandaag gaan we met alle welpen voor de laatste werking samen op stap!! Wat, waar en wanneer volgt nog allemaal in de brief ;)

14 – 21 juli: GROOT KAMP

JOEPIEEE! Het is weer zover! We gaan weer allen samen op kamp! De leiding ziet het alvast super hard zitten! Neem zeker al je speelkleren en 7 dagen vol goed humeur mee! Meer info volgt in de brief ;)

Welpen

Zij zijn tussen 8 en 11 jaar en leven nog een beetje verder in die wereld van bij de kapoenen maar het wordt nu en dan al ietsje serieuzer. Er wordt al eens gepraat over iets actueels of over een maatschappelijk aspect, dit wel op een speelse en leuke manier. Er wordt hen geleerd om naar elkaar te luisteren en om samen te spelen, om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Hiervoor krijgen ze ruimte en kansen om dingen uit te proberen.

Uniform

Vanaf de Welpen hechten wij al meer belang aan het uniform.We vragen dan ook om naast het sjaaltje ook het officiële scoutshemd met trots te dragen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf, terwijl de scoutshemden te verkrijgen zijn in de Hopperwinkel en online.

118 leden

44 jaar

209 oudleiders

websitebezoekers

16 landen bezocht

16 leiders