Programma

Dag liefste welpjes, welkom in het nieuwe scoutsjaar! Na veel voorbereiding door de leiding zijn we er klaar voor om jullie het jaar van jullie leven te bezorgen. Kom maar snel af, we kunnen niet wachten om jullie te mogen ontvangen!!!

 

Zaterdag 10 september: schippersweekend

Vandaag jammer genoeg nog geen scouts. We zullen er wel staan op koppa kidzana van het schippersweekend. Tot volgende week wat ongetwijfeld een onvergetelijke overgang wordt!

 

Zaterdag 17 september 14u-18u: overgang

“Vijf eitjes hier, een beetje mayo daar en hhmmm nog een extra scheutje lookpoeder?”. Mama’s en papa’s, knijp jullie neuzen maar al dicht en zet de tuinslang maar al klaar want dit klinkt als de ideale combinatie voor een onvergetelijke OVERGANGGG!!!!

 

Zaterdag 24 september 15u-18u: startdag

Het nieuwe jaar gaat officiëel van start!! Benieuwd wie jullie nieuwe leiding en nieuwe vriendjes zijn? Kom dan zeker af want we beginnen het jaar met een knaller!

 

Zaterdag 1 oktober 15u-18u:

“Bello beste welpjes! BANANAAA!? Hebben jullie zin om vandaag de leiding te helpen met een missie: ‘me want banana’?” Vandaag moeten we samenwerken om de heerlijke 4-uurtjes te verzamelen voor Gru en zijn minions. Verkleed je in een minion, maar vergeet vooral je scoutshemd niet.

“Poopaye!”

 

Zaterdag 8 oktober geen scouts: planweekend

Helaas geen scouts dit weekend. De leiding zit allemaal samen om dit scoutsjaar tot in de puntjes uit te werken. Zo kunnen jullie alweer een jaar vol plezier beleven. Tot volgende week!

 

Zaterdag 15 oktober 15u-18u:

Wie ontdekt het geneesmiddel?:

Professor Gobelijn zit met zijn handen in het haar…Hij heeft per ongeluk met één van zijn experimenten geknoeid en is zijn geneesmiddel kwijt! Kunnen de welpen hem helpen?

 

Zaterdag 22 oktober geen scouts: diacaroni

Vandaag jammer genoeg geen scouts… Maar niet getreurd! We zien jullie vanavond op onze jaarlijkse diacaroni!!! Zijn jullie klaar om terug te blikken op een fantastisch zomerkamp en dit met een bord overheerlijke macaroni?! Wij kijken er alvast naar uit, tot vanavond xxx

 

Zaterdag 29 november 15u-18u:

Vandaag spelen we het welbekende luciferspel. Wie brandt er als als eerste alle dorpjes af en palmt alles in? Een iets is zeker, het zal er heet aan toe gaan!

 

Herfstkamp 4 tot 6 november

Terwijl de eerste blaadjes van de bomen dwarrelen, de mooie herfstkleuren het landschap overnemen en de truien weer tevoorschijn komen, maken wij met onze scoutsbende de bossen eventjes onveilig. 😉 Heb je zin om mee te gaan ravotten? Kom dan zeker mee op dit leuke en avontuurlijke herfstkamp!!

 

Zaterdag 12 november 15u-18u:

Doe vandaag jullie ruimtepak aan en neem zeker jullie lightsaber mee, want vandaag vliegen we met lichtsnelheid naar het Star Wars universum!!! Zet jullie schrap en may the force be with you!

 

Zaterdag 19 november 15u-18u: Kaas en wijnavond Olympische spelen:

Vandaag mogen de welpen hun innerlijke Usain Bolt, Nafissatou Thiam ,…. boven halen. Pas wel op want er zitten adertje onder het gras. Na een hele namiddag sporten mag je zeker niet vergeten om eens langs te komen op de kaas en wijn avond van de verkenners.

 

Zaterdag 3 december 15u-18u: Sinterklaas

Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Daar wordt aan de deur geklopt. Wie zou dat zijn? Het zijn Sinterklaas en zijn pieten!! Jaja, ook dit jaar komen ze weer  bij  ons  op  bezoek  (JOEPIEEE!!).  Begin  maar  al  Sinterklaasliedjes  te  oefenen  en euuhh… zijn jullie een beetje lief geweest voor de leiding? Want jullie weten het hé, enkel brave kindjes krijgen cadeautjes ;)

 

Zaterdag 10 december 15u-18u:

“HO HO HO haal jullie kerstmutsen en vergrootglazen maar al boven, want de kerstman is spoorloos!!!” Rudolf het rendier en Sherlock Holmes hebben alle welpjes van scouts Lauwe nodig! Waar is de kerstman heen? Wie heeft hem ontvoerd? Wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen? Als jij je pakjes op tijd onder de kerstboom wil, dan kom je maar beter opdagen.

 

Zaterdag 17 december 15u-18u:

Vandaag stellen we Nasa en SpaceX op de proef want we bouwen onze eigen superieure raketten! Oefen alvast je economische en mechanische vaardigheden want de ruimtevaart rekent op jullie!!

 

Zaterdag 24 december: Kerstavond

Geen scouts vandaag, geniet allemaal maar met volle teugen van kerstavond bij jullie familie. Merry Xmas!!!

 

Zaterdag 31 december: Oudejaar

Vandaag geven we opnieuw geen scouts ☹. Dit zodat jullie gezellig met jullie familie het nieuwe jaar in kunnen vliegen. Alvast een gelukkig nieuwjaar.

Welpen

Zij zijn tussen 8 en 11 jaar en leven nog een beetje verder in die wereld van bij de kapoenen maar het wordt nu en dan al ietsje serieuzer. Er wordt al eens gepraat over iets actueels of over een maatschappelijk aspect, dit wel op een speelse en leuke manier. Er wordt hen geleerd om naar elkaar te luisteren en om samen te spelen, om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Hiervoor krijgen ze ruimte en kansen om dingen uit te proberen.

Uniform

Vanaf de Welpen hechten wij al meer belang aan het uniform.We vragen dan ook om naast het sjaaltje ook het officiële scoutshemd met trots te dragen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf, terwijl de scoutshemden te verkrijgen zijn in de Hopperwinkel en online.

118 leden

45 jaar

209 oudleiders

websitebezoekers

16 landen bezocht

20 leiders