Programma

Dag lieve welpen en welpinnen. Nu de start van het nieuwe scoutsjaar voor de deur staat sturen we jullie alvast dit scoutsboekje. We verlangen al met zen allen om jullie terug te kunnen ontvangen en er weer een tof scoutsjaar van te maken! Hopelijk zien jullie het ook zitten!

Groetjes jullie tofste leiding
Jordan, Nariska, Francisco en Sherley

12 september: Overgang 14u- 18u!

dag vriendjes, het is weer zover onze jaarlijkse overgang. Trek dus vandaag best niet je mooiste kleren aan. Komen is de boodschap

19 september: Startdag 15u-18u

JOEPIE! Vandaag leren we elkaar kennen in het superleuke startspel! Raad eens welk spel we spelen aan de hand van deze tips:
• 2008 in Peking
• 2012 in Londen

• 2016 in Rio de Janeiro
• 2020 in ....... SCOUTS LAUWE!!!
Wij kijken er alvast naar uit om de stoere welpen van dit jaar te ontmoeten, tot straks!

26 september: Cluedo 15u-18u

Vandaag is er iemand overleden. Een moordenaar verstopt zich onder ons. Wie zal er slim en snel genoeg zijn om hem te ontmaskeren ? Vul jezelf met energie. Laat ook je neuronen rusten voordat je komt, ze zullen opwarmen !!
Psssst: het is verboden om gewapend te komen!

2-3-4 oktober: Planweekend, geen scouts

Dag kinderen, dit weekend is de leiding op planweekend... Dit wil dus zeggen dat er geen scouts is. MAAR wees niet getreurd, want volgende week spelen we weer samen leuke spelletjes!

10 oktober: Laddercompetitie 15u-18u

Hou je maar klaar en warm je maar al wat op, want vanmiddag zal je al je verschillende vaardigheden nodig hebben. We spelen namelijk laddercompetitie!

17 oktober: geen scouts, Dia-avond

YESSS, deze avonden kijken we met zen allen terug naar de prachtige foto’s van ons kamp voorbije zomer. Hopelijk hebben jullie grote honger want we zijn weer voorzien van heerlijke macaroni.

24 oktober: Janneke Maan 15u-18u

Beste welpen, vandaag gaan we naar het mooie preshoekbos! Gisteren kregen wij een brief van onze goede vriend Janneke Maan. Hij zit in de problemen en wij zouden hem graag helpen... Helpen jullie mee? Met onze welpen erbij zullen we zeker zijn probleem kunnen oplossen!

31, 1 en 2 november: Herfstkamp

Een slaapzak, vrienden, spelletjes, motivatie en vreugde... hier zijn bepaalde ingrediënten om een geweldige tijd te hebben.
We hebben veel geweldige spelletjes voor je klaargemaakt. Ben je klaar voor ons eerste kleine kamp van het jaar? Wat een betere manier dan om onze goede humor te delen.

We zijn super blij je weer te zien.

7 november: Knutselen 15u-18u

Ja, ja, ja toch wel , vandaag zullen we knutselen! Haal jullie creativiteit dan maar boven zodat we samen mooie en toffe dingen kunnen knutselen of tekenen! Tot straks!

14 november: Fotozoektocht 15u-18u

Hopelijk heb je genoeg geslapen en ben je helemaal uitgerust. Vandaag wordt het namelijk een lastige dag. Trek je stapschoenen en warme kleren aan want vandaag doen we een grote fotozoektocht in Lauwe. Maar verspil nog niet al je energie, want vanavond is er nog kaas en wijnavond!

21 november: Marsepeinverkoop 14u - 18u!

MMMMMarsepein, kom vandaag maar jullie beste verkooptrucjes showen. Pas op: kom allemaal al om 14u !

28 november: Luciferspel 15u-18u

Waarmee kan je een kaars aansteken? Wat zit in een klein kartonnen doosje?? Hoe heten die houten stokjes met vanboven een rood bolletje??? Een lucifer natuurlijk!! Lieve welpen, kom maar snel naar de scouts want vandaag spelen we het grote luciferspel!

5 december: Sinterklaas 15u-18u

Beste welpen ik hoop dat je wijs bent geweest en je creativiteit hebt behouden, want vandaag komt je favoriete Sint naar je toe. Maar, hij zal alleen komen als je het natuurlijk verdiende! Let op, er zullen Zwarte Pieten in de buurt zijn... vermijdt alsjeblieft leugens en andere apenstreken om hem heen.

12 december: Quiz 15u-18u

Bundel al je kennis maar samen, want je zal het goed nodig hebben voor de middag... Tot straks!

19 december: Kookvergadering 15u-18u

Hap hap hap eerst de soep en dan de pap. Doe jullie scouts kleren maar al aan en neem een keukenschort mee, want vanmiddag zullen we je innerlijke Jeroen Meus in jullie bovenhalen.

Welpen

Zij zijn tussen 8 en 11 jaar en leven nog een beetje verder in die wereld van bij de kapoenen maar het wordt nu en dan al ietsje serieuzer. Er wordt al eens gepraat over iets actueels of over een maatschappelijk aspect, dit wel op een speelse en leuke manier. Er wordt hen geleerd om naar elkaar te luisteren en om samen te spelen, om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Hiervoor krijgen ze ruimte en kansen om dingen uit te proberen.

Uniform

Vanaf de Welpen hechten wij al meer belang aan het uniform.We vragen dan ook om naast het sjaaltje ook het officiële scoutshemd met trots te dragen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf, terwijl de scoutshemden te verkrijgen zijn in de Hopperwinkel en online.

19 leiders

118 leden

14 landen bezocht

43jaar

202 oudleiders

websitebezoekers

Scouts 'De Vlaschaard' Lauwe

Since 1977

©  Scouts De Vlaschaard Lauwe

2020 - Jaron Dewitte