Programma

Dag lieve welpen en welpinnen, hopelijk zijn jullie al bekomen van het toffe eerste semester want wij staan al te popelen om te beginnen aan het tweede :))

9 januari –18u – 21u De Mol

Kan jij goed liegen? Kan jij een spel goed saboteren? Kan jij het vertrouwen van
de mede scouties winnen en misbruiken? Wel, dan ben jij misschien DE gepaste mol... Indien je de mol niet bent, dan hou je beter je ogen en oren wagenwijd open zodat je de mol kan ontmaskeren... Tot vanavond...

16 januari – 18u – 21u gezelschapsspelletjes

Monopoly, uno, Rumikub, wie is het?, ... dit zin al de spelletjes nu rekenen we nog op jullie voor het gezelschap :)) tot straks

23 januari – 18u - 21u Filmavond

Crunch Crunch... ruikt je de popcorn al? Bereid je voor op een leuke, gezellige en warme avond met je vrienden. Vanavond hebben we een kleine filmsessie om te ontspannen en samen plezier te hebben. Wat ga je vanavond kiezen? Actie? Fantasie? Komedie? Er zal voor elk wat wils zijn!

30 januari – 18u – 21u Het eilandspel

Vandaag gaan we op reis naar een ver eiland, want we moeten vandaag een belangrijke opdracht volbrengen. Enkel door uitstekende samenwerking zal het ons lukken! Kom maar snel naar de scouts in jullie samenwerkingstenue!

6 februari – 15u – 18u stratego

Beste welpen, bereid jullie voor op de epische strijd, want vandaag spelen we het grote stratego spel. Haal jullie strategisch inzicht al maar boven, want vandaag zullen jullie dit zeker nodig hebben om deze strijd tegen elkaar te winnen.

13 februari – 15u – 18u - Valentijnsspel

Lieve welpen, morgen is het 14 februari en dat is de dag van de Heilige Valentijn. Het is een dag waar geliefden elkaar extra aandacht geven en dat is iets wat wij met de welpen ook kunnen: tonen dat we elkaar graag zien! Vandaag spelen we een valentijnsspel!

20 februari – 15u – 18u - Stadspel

Vandaag trekken we met zen allen door Lauwe. Eens kijken hoe goed jullie al thuis zijn in L- town.

27 februari – 15u – 18u - luciferspel

In februari is het soms koud, daarom zullen we vandaag het grote luciferspel spelen zodat we ons wat kunnen verwarmen... neeeee dat laatste doen we niet, want dat is te gevaarlijk! Ha Ha mopje flauw mopje! En trouwens we zijn toch scouties dus we zijn geen mietjes, wekunnen wel tegen de koude zeker?

6 maart – Welpendag

Ben je klaar om samen te komen en te spelen tegen mede-scouts van jouw leeftijd van zuidwest Vlaanderen? Vergeet je competitieve geest, uw moed en motivatie niet. Zorg voor een goede nachtrust om in vorm te blijven en win zo veel mogelijk spelletjes.
Het is aan jou om te laten zien dat de welpen van scouts Lauwe de beste zijn!!

13 maart – 15u – 18u - fotozoektocht

Het begint stilaan weer wat warmer te worden dus gaan we vandaag buiten op pad. Hopelijk kennen jullie samen heel wat van Lauwe en omstreken, want er zijn de laatste tijd overal foto’s gevonden die jullie zullen helpen om het grote mysterie van Lauwe en omstreken op te lossen. We doen namelijk een fotozoektocht!

20 maart – DROPPING

Helaaaaasss... vandaag is er geen scouts. Maar niet getreurd want jullie kunnen samen met jullie ouders meedoen aan onze dropping! Spot jullie leiding en vrienden onderweg en geniet vooral van de tocht!

27 maart – 15u – 18u - Kamp ‘De Vlaschaard’

Sommigen van jullie hebben misschien gekeken naar kamp Waes, maar zet dar maar rap uit jullie hoofd want kamp waes heeft geen lap aan kamp De Vlaschaard. Vandaag laten we de echte scoutie in ons naar boven komen.

3 april – 15u – 18u Reis rond de wereld

Door de pandemie kunnen we jammer genoeg niet op reis gaan, MAAR vandaag gaan we toch eens op reis gaan met de welpen! Wil je weten naar waar we zullen gaan? Kom dan maar zeker naar de scouts!
Vergeet je zonnebril niet xox

9 – 11 april Paaskamp

Beste welpen, we zijn weer aangekomen aan de leukste tijd van het jaar, want we gaan met ons allen terug op Paaskamp. Een volledig weekend vol plezier en spelletjes, hopelijk zijn jullie uitgeslapen want het wordt een lastig weekend vol spelletjes. Stop jullie rugzakken dus maar al vol en neem afscheid van jullie ouders, want het wordt een super weekend!

Welpen

Zij zijn tussen 8 en 11 jaar en leven nog een beetje verder in die wereld van bij de kapoenen maar het wordt nu en dan al ietsje serieuzer. Er wordt al eens gepraat over iets actueels of over een maatschappelijk aspect, dit wel op een speelse en leuke manier. Er wordt hen geleerd om naar elkaar te luisteren en om samen te spelen, om van elkaar te leren en elkaar te helpen. Hiervoor krijgen ze ruimte en kansen om dingen uit te proberen.

Uniform

Vanaf de Welpen hechten wij al meer belang aan het uniform.We vragen dan ook om naast het sjaaltje ook het officiële scoutshemd met trots te dragen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf, terwijl de scoutshemden te verkrijgen zijn in de Hopperwinkel en online.

18 leiders

118 leden

15 landen bezocht

43jaar

206 oudleiders

websitebezoekers

Scouts 'De Vlaschaard' Lauwe

Since 1977

©  Scouts De Vlaschaard Lauwe

2020 - Jaron Dewitte