Programma

Yoww we’re back btchzzz. Spannend eh, zo niet weten wie we zijn en wij weten wel wie jullie zijn want we kennen jullie van in de scouts maar jullie weten ook wie we zijn ma jullie weten gewoon nu nog niet wie we zijn. Kom weer allemaal massaal af naar de scouts iedere zaterdag om 15u. Dit jaar wordt ook een wandelfestijn, want we moeten namelijk trainen tegen de voetpijn voor Santiago de Compostella!! Ziehier ons programma voor de komende maanden. And bring a mate!

 

kusjes en piepers een 3-tal kastaars

Zaterdag 18 september – 14u tot 18u OVERGANCK

We gaan er niet teveel woorden aan vuil maken, vandaag is het oVeRgAncK!!!!

Zaterdag 25 september – 15u tot 18u Startdag

Vandaag jullie eerste vergadering met jullie nieuwe leiding! We richten ons lokaal in en maken kennis aan de hand van een spel. Blijf na 18u nog ene drinken, want we moeten eens brainstormen over onze actie voor het komende jaar!

Zaterdag 2 oktober – Geen scouts

Helaas geen scouts vandaag :( De leiding zondert zich even
af op een geheime locatie om het scoutsjaar verder te plannen. Geen nood, volgende week is er weer scouts :)

Zaterdag 9 oktober – 15u tot 18u Oefensessie Santiago

Zorg ma da junder kitjes gesmot zin, want vandaag gaan we een trektocht doen in de prachtige velden van ...
VERGEET JULLIE TREKRUGZAK NIET + STAPSCHOENEN!!
Tot straks amigos!

Zaterdag 16 oktober – 15u tot 18u Stadsspel

Yow niet veel inspiratie ma kom met de fiets.’t Is in Kortrijk en ‘t is zo wa pleintjes bezoeken en een spelleke enzo... misschien ene drinken? de leiding toch, maar vergeet gewoon je fiets niet, doei.

Vrijdag 22 oktober – Dag van de Jeugdbeweging

Het is weer zo ver... Dag van de jeugdbeweging. Graaf jullie strijdbijl maar alvast weer op en ga het woord van de scouts gaan verkondigen!

Vergeet natuurlijk ook niet om dik te feesten in de avond :)

Zaterdag 23 oktober – Dia-avond

Joepie! We mogen de miserie van vorige zomer herbeleven (lacht met een traantje). Het is de jaarlijkse diashow vanavond! Kom maar af en we kunnen er samen nog eens goed om lachen :)

Zaterdag 30 oktober – 14u tot 18u Drugsspel

ewa vandaag aan de LAR om doekoes te verdiene, renne voor de popo’s, renne voor de leiding. Kom met de fiets das makkelijk om te vluchten...
DON’T DO DRUGS, KIDS!!!

Vrijdag 5 tot zondag 7 november: Herfstkamp

Yesss, ‘t is al weer deze tijd van het jaar... TIJD voor herfstkamp! 3 uur dagen scoutsplezier ;) Meer info vinden jullie in de brief!

Zaterdag 13 november – 15u tot 18u Kaas- en wijnavond

 

Nodig maar allemaal zoveel mogelijk vriendjes, vriendinnetjes, familieleden, ... uit voor onze jaarlijkse kaas- en wijnavond! Meer info volgt nog.

Zaterdag 20 november – 14u tot 18u Marsepeinverkoop


Weetje ik doe da eigelijk ni graag. Ik zit altijd in Marke en niemand wil iets kopen van mij en mijn maatjes zitten altijd in een andere groep. Dus kom toch af en dan doen we da allemaal samen, zo iets niet graag doen wuk peisje? how tis voor de centjes eh en ‘k heb zo eens 10euro gevonden op straat... gewoon keer zeggen

Zaterdag 27 november – 18u tot 21u Silent disco

 

 

 

 

                           

                           EN

 

 

 

DIT. WORDT. AFFONG

Voor degene die zich het niet kunnen voorstellen: https://www.youtube.com/watch?v=ldiwL2rE46g

Zaterdag 4 december – 15u tot 18u Sinterklaas

Joepie, de sint is in het land!!! Zijn jullie het voorbije jaar wel allemaal flink geweest?? Indien niet, dan kom je misschien wel in de zak van de zwarte pieten terecht...

Zaterdag 11 december – 18u – 21u kookvergadering

Gezellig samen koken, lekker roddelen tussen de soep en de patatn en
dan moet het beste nog komen... den afwas. Wat we (jullie eigelijk) gaan maken staat nog niet vast. MA DURFT AF TE KOMEN MET ANANAS OP EEN PIZZA EN TIS BOEKEN TOE VJO! KMOET NIE RIEKEN, KMOET NIE ZIEN NOCH HOREN GE KUN DIRECT TERUG VERTREKKEN!

Zaterdag 18 december – 18u – 21u Film

Tumtum, tumtum, trrrrrrrr, tumtum, dadadadaa dadadada da dadadadaa dadadadada dadadadaa, pew pew pew peew, da dadadaa, pew pew pew peew, da dadadaa, PEW PEW PEW PEEW, DADADA DAAAAAA (- intro: 20th Century Fox) Vanavond kijken we een film. (PS: als je het intro liedje beluistert, zal je beseffen hoe goed ik dit gedaan heb)

Zaterdag 25 december – Geen scouts Vandaag is er jammer genoeg geen scouts :(( Nen zoaligen kestdag ollemoale!

Vele groetjes van jullie nieuwe leiding voor dit jaar! Xxx

Verkenners

Bij de gidsen en verkenners (14 - 17 jaar) is er ruimte voor grotere projecten. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Vanuit eigen interesses op zoek gaan naar zichzelf tussen soortgenoten. Dit door typische activiteiten of door een experiment waaraan gidsen/verkenners in kleine groepjes mee voorbereiden. In hun 'parlement' maken ze regelmatig afspraken en evalueren ze hun werking.

John-Travolta-Saturday-Night-Fever.jpeg
download.png

Uniform

Eens Verkenner ben je oud genoeg om te weten hoe belangrijk ons uniform is.We vragen dan ook om naast het sjaaltje ook het officiële scoutshemd met trots te dragen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf, terwijl de scoutshemden te verkrijgen zijn in de Hopperwinkel en online. Velen dragen vanaf dan ook de groene scoutsshort / scoutsrok. Alhoewel dit vrijblijvend is raden we dit sterk aan.

118 leden

44 jaar

209 oudleiders

websitebezoekers

16 landen bezocht

16 leiders