Programma

Yeeeeesss!!! Dat eerste boekje van het jaar is er weer! De leiding heeft het gemist om jullie elke zaterdag te entertainen,. Na een deugdoende vakantie kunnen wij er voor de volle honderd procent terug tegen aan! Een drukke agenda voor de boeg, dat is zeker,  maar natuurlijk samen met onze allerliefste vrinden. Let’s goooo!!!!

 

Zaterdag 10 september - SCHIPPERSWEEKEND

 Het schippersweekend is volop aan de gang en heeft heel ons terrein ingepalmd, dus nog geen scouts vandaag… We weten dat jullie ons zo hard gemist hebben, dus kom zeker eens langs deze middag, wij zullen er ook zijn!

 

Zaterdag 17 september 14u-18u: OVERGANG

 Vandaag is het hoogdag voor Felix - ‘t is OvErGaNcK! Aangezien de triestige opkomst van vorig jaar, kom je echt beter af, of.. het zal eens voor tijdens het jaar zijn….

 

PS. doe vuile kleren aan x

 

Zaterdag 24 september 15u-18u: GIANT STAD CLUEDO

 Nu begint dit verkennerjaar FOR REAL. Bereid je voor op de startdag van je leven. Één van onze allerliefste leiding is vermoord en wij zijn klaar voor revenge. Jullie alleen als onze beste Sherlocks kunnen ons helpen. Ready for war?

 

Zaterdag 1 oktober 15u-18u: UITSTAPJE

 Nu het klimaat toch naar de vaantjes is, kunnen we maar beter genieten van de warme dagen die blijven duren. Vandaag gaan we dit dus volop benutten en met onze liefste leukste vrinden op stap. Pak zeker je FIETS en een fancy setje ZWEMGERIEF mee!

 

Zaterdag 8 oktober GEEN WERKING - PLANWEEKEND

 Jammer genoeg is er GEEN werking vandaag! Jullie top leiding is op planweekend om het hele jaar te plannen!

 

Zaterdag 15 oktober 15u-18u: STADSSPEL

 Hey hoi piepeloi, kom vandaag massaal af met jullie fiets, want we gaan op verplaatsing! We spelen een stadspel in K-town. Doei ciaaaooo!

 

Zaterdag 22 oktober: DIACARONI

 Tijd om de traditie te eren en terug te kijken op jullie vorig LEGENDARISCH kamp met onze prachtige diashow. Ongetwijfeld met een bordje heerlijke zelfgemaakte macaroni bij de hand. Meer info volgt in de brief ;)

 

Zaterdag 29 oktober 14u-18u: DRUGSSPEL

 DE VERGADERING VAN HET JAAR!!! Vandaag spelen samen met de jongverkenners het grote drugsspel. Wij hebben er alvast hééél veel zin in, hopelijk jullie ook en allemaal afkomen dus!

 

4 tot 6 November: HERFSTKAMP

Lekker gaan uitwaaien samen. Kan niet beter, toch? Meer info volgt snel xx

 

Zaterdag 12 november 15u – 18u: LEIDING VS LEDEN

 Vandaag een voorproefje voor het 24 uren spel: we zullen kijken wie sterker, slimmer, beter is, leiding of leden? (Duuuuh, leiding natuurlijk, maar kom toch maar af)

 

Zaterdag 19 november 15u-18u: 

Zaterdag 26 november 15u-18u:

Zaterdag 3 december 15u-18u: SINTERKLAAS

Maak allemaal maar al een verlanglijstje, want onze favoriete persoon uit Spanje op zijn wit paard komt op bezoek. Vanmiddag komt de Sint!!!

PS: er is plaats genoeg op zijn schoot voor iedereen

 

Zaterdag 10 december 15u-18u: MEET YOU AT THE BOTTOM

Vandaag gaan we testen of je dieper kan kijken dan de bodem. Zorg zeker dat je lekker gegeten hebt zodat jullie tere maagjes gevuld zijn. See you in the locals!!

 

Zaterdag 17 december 18u-21u: MOVIE NIGHT

‘T is vroeg donker, ‘t is koud, ‘t zijn examens… Tijd voor een ontspannende movienight met de girls! ( en Thur-Emiel, Basiel, Louis, Zaki, Cyriel en Felix)

 

Zaterdag 31 december: GEEN SCOUTS

Uiteraard is er vandaag geen scouts. Geniet maar van een avondje gezellig met de fam.

 

En tot volgend jaar hé schatjes <3

 

Grts xxxx

Hermelien, Tommy Shelby, Harry de hengst, Spongebob & Jon Snow

Verkenners

Bij de gidsen en verkenners (14 - 17 jaar) is er ruimte voor grotere projecten. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Vanuit eigen interesses op zoek gaan naar zichzelf tussen soortgenoten. Dit door typische activiteiten of door een experiment waaraan gidsen/verkenners in kleine groepjes mee voorbereiden. In hun 'parlement' maken ze regelmatig afspraken en evalueren ze hun werking.

Uniform

Eens Verkenner ben je oud genoeg om te weten hoe belangrijk ons uniform is.We vragen dan ook om naast het sjaaltje ook het officiële scoutshemd met trots te dragen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf, terwijl de scoutshemden te verkrijgen zijn in de Hopperwinkel en online. Velen dragen vanaf dan ook de groene scoutsshort / scoutsrok. Alhoewel dit vrijblijvend is raden we dit sterk aan.

118 leden

45 jaar

209 oudleiders

websitebezoekers

16 landen bezocht

20 leiders