top of page

Kapoenen 

De jongsten van de bende. Vanaf het jaar dat ze 6 worden kunnen kindjes zich aansluiten bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Gewoonlijk vanaf het eerste leerjaar dus. Het is een werking van twee jaar waarin ze zich ten volle kunnen laten gaan aan de hand van de talloze acitviteiten, in een wereld van spel, fantasie, creativiteit en expressie.

Programma

Amai, de tijd vliegt! We zijn reeds aan het laatste trimester aangekomen… Laten we er dubbel dik van genieten!

 

 

20 april: geen scouts (Iron Ape)

Vandaag is er jammer genoeg geen scouts. Muziek zal wel te horen zijn, maar jullie zijn nog net iets te jong om te komen meegenieten.

 

 

27 april: 15u-18u: verfspel

Trek vandaag NIET je mooiste kleren aan! Want we spelen het mega grote super toffe kleurrijke verfspel! Heb jij ook zoveel zin als wij?

 

1 mei: BBQ

MMMM ribbekes en witte pensen… Brief volgt

 

4 mei: 15u-18u: mooimakers

Vandaag gaan we de buurt wat opfrissen en dit gecombineerd met een super toffe wandeling! Trek jullie wandelschoenen maar aan!

 

11 mei: 15u-18u: superhelden

Batman, Mega Mindy, Spider Man, Super Woman... Wie o wie is nu echt de beste superheld? Vandaag nemen de superhelden het tegen elkaar op en vechten ze in de zotste opdrachten uit wie de meeste mensen kan redden!!

 

18 mei: 15u-18u: smurfen

OHNEEE we smurfen een giga groot probleem!! Gargamal heeft alle smurfen gesmurft! We moeten ze dringend smurfen. Smurfen jullie mee om onze smurfen weer veilig thuis te smurfen?

 

25 mei: 15u-18u: minions

BABABA BABA BANANA! BANANA!

 

1 juni: 15u-18u: Jurassic Park

Klaar om met ons terug te keren naar de tijd waar de dieren nog spraken? Of nog een beter idee! We gaan terug naar de tijd waar dino’s nog bestonden! We veranderen de hoeve om tot ons eigen Jurassic Park: een park waar dino’s wel nog bestaan!

8 juni: 15u-18u: safari

Vandaag trekken we op safari! Kunnen jullie de Big Five spotten? Of zullen deze dieren te goed verstopt zitten voor onze speurneuzen? Kom allemaal zeker af! Het belooft een fantastisch avontuur te worden!

 

 

15 juni: 15u-18u: highland games

Trek maar je Schotse kilt aan! Want vandaag kijken we wie de sterkste kapoen is. Ben jij een echte highlander? Zorg dan maar dat je spieren getraind zijn! Je zal ze nodig hebben!

 

22 juni: 15u-18u: waterspelletjes

Klaar voor waterpret? Kijk eens buiten, is het mooi weer? Ja? Oh gelukkig! Dan spelen we vandaag lekker veel super natte waterspelletjes! ZIN IN!!

 

29 juni: geen scouts

De laatste loodjes wegen het zwaarst voor jullie leiding. Daarom is er vandaag geen scouts zodat jullie leiding nog voor een laatste keer alles van zichzelf kunnen geven tijdens hun examens!

 

6 juli: daguitstap

Vandaag trekken we er een volledige dag op uit! Naar waar is een verrassing, maar we zullen zeker en vast genieten van onze allerlaatste keer scouts dit jaar! Brief volgt.

 

OH NEEEE, het zit er alweer op. Maar niet getreurd, er staat ons nog een super tof kamp te wachten!!! We hopen jullie allemaal te verwelkomen deze zomer, want 1 ding is zeker. Het wordt weer een kamp om nooit te vergeten!!!!

IMG_0413.JPG

Uniform

Voor de kapoentjes zijn er nog niet zo veel verplichtingen qua uniform. Het enige wat wij vragen is om met een scoutssjaaltje naar de vergaderingen te komen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf.

115
leden

46
jaar

213 oud-
leiders

websitebezoekers

17
landen bezocht

18
leiders

bottom of page