Kapoenen 

De jongsten van de bende. Vanaf het jaar dat ze 6 worden kunnen kindjes zich aansluiten bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Gewoonlijk vanaf het eerste leerjaar dus. Het is een werking van twee jaar waarin ze zich ten volle kunnen laten gaan aan de hand van de talloze acitviteiten, in een wereld van spel, fantasie, creativiteit en expressie.

Programma

Dag ondeugende sloebers. Heb jij de scouts ook zo hard gemist in die laaange vakantie? Jullie nieuwe leiding wel en we staan te poppelen om erin te vliegen. Een nieuw scoutsjaar betekend ook nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, neem massaal iedereen mee er is plaats voor iedereen. Bekijk ons super duper leuk programma voor het eerste semester hier.

12 september: Overgang 14u-18u !

Vandaag is het de laatste KEER met de vorige leiding EN worden jullie allemaal lekker vuil! Dit is omdat jullie een nieuw jaar tegemoet gaan in de scouts. Maar voor jullie dit nieuwe jaar tegemoet gaan moeten jullie ons bewijzen dat je dit waard bent. Wat wordt dit een leuke namiddag! Ook komen jullie jullie leiding te weten voor het komende jaar SPANNENDDD

19 september: Startspel Glinatsid-virus20 15u-18u

Vandaag maken jullie kennis met een verse lading leid(st)ers en jullie nieuwe vriendjes en vriendinnetjes voor het komende jaar. Kom niet enkel eens je leiding en medeleden checken, maar help ons om het besmettelijke virus van ons terrein te bestrijden...

26 september: Spel zonder grenzen 15u-18u

In meerdere teams gaan jullie de strijd tegen elkaar aan. Verdien zoveel mogelijk punten door verschillende opdrachten te volbrengen. Het team met de meeste overwinningen krijgt de beloning 😉.

2,3 en 4 oktober: Planweekend

Jammer genoeg is er dit weekend geen scouts! We missen jullie, tot volgende week keppezoetjes hihi

10 oktober: Laddercompetitie 15u-18u

Vandaag kijken we wie de beste kapoen is. Daag elkaar uit om hoger op de lader te komen. Welke kapoen heeft het in zich om iedereen te verslaan in deze opdrachtjes en bovenaan de ladder te eindigen?

17 oktober: Dia-avond, geen scouts

Vandaag is er jammer genoeg geen scouts, MAAR wie mee was op kamp kan wel herinneringen ophalen op onze dia-avond. Zo zie je alle leuke momenten die je daar beleefde nog een terug!

24 oktober: Stratego 15u-18u

“gao doa mee na n’oorlog” awel vandaag gaan we bewijzen dat jullie echte soldaten zijn. Trek je bergschoenen aan, goede camouflerende kledij en we kunnen marcheren naar het preshoekbos. Eens ons kamp is opgezet in het bos kunnen we beginnen met het spel, het welgekende stratego real-life.

31 oktober: Wilde westen 15u-18u

Vandaag trotseren we het wilde westen! Kleed jullie zo goed mogelijk als indianen of als cowboys 

6,7 en 8 november: Herfstkamp

Pak je uniform al maar in. Maak je klaar voor niet 1 dag, maar 3 dagen scoutsavontuur! Meer info volgt later.

14 november: Schattenjacht 15u-18u

Hijs de zeilen! Wie is er een geboren piraat om op schattenjacht te gaan? Kunnen jullie de kaart oplossen en ons naar de schat leiden? s ’Avonds mogen jullie samen met jullie ouders komen nagenieten op onze jaarlijkse kaas- en wijnavond.

21 november: Marsepein 14u - 18u !!!

Zit er een geboren verkoper in jullie? Dan kunnen jullie dit vandaag bewijzen aan ons, want vandaag is het onze jaarlijkse marsepeinverkoop. Pas op: kom al om 14u!

28 november: Knutselen 15u-18u

Vandaag doen we op het gemakje, want het moet niet altijd ravotten zijn of uitputtende pleinspelletjes. Neem je creativiteit mee en enkele ideetjes om te knutselen.

5 december: Sinterklaas 15u-18u

Hopelijk heb je dit jaar niet te veel kattenkwaad uitgestoken, want vandaag komt onze goede oude vriend weer langs!! Zet je beste scoutsbeentje maar voor om de mooiste tekeningen te maken in ruil voor wat lekkers.

12 december: Slag om lauwe! 15u-18u

Lauwe is verovert door een criminele bende ... Het is aan jullie om onze wereldstad terug te veroveren!

19 december: Quiz 15u-18u

Wie is de slimste kapoen van scouts Lauwe? Studeer maar alvast goed en maak al je huiswerk want vandaag wordt jullie kennis op de proef gesteld.

26 december: geen scouts

Vandaag geen scouts, de leiding is te druk bezig met hun cadeautjes uit te pakken. Geniet van jullie vakantie met de vele cadeautjes en een prettig eindejaar, tot volgend jaar!

Vele groetjes
van jullie kapoentjes
Spongebob – Patrick – mnr Krabs – Octo - Sandy

Uniform

Voor de kapoentjes zijn er nog niet zo veel verplichtingen qua uniform. Het enige wat wij vragen is om met een scoutssjaaltje naar de vergaderingen te komen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf.

18 leiders

118 leden

15 landen bezocht

43jaar

206 oudleiders

websitebezoekers

Scouts 'De Vlaschaard' Lauwe

Since 1977

©  Scouts De Vlaschaard Lauwe

2020 - Jaron Dewitte