top of page

Kapoenen 

De jongsten van de bende. Vanaf het jaar dat ze 6 worden kunnen kindjes zich aansluiten bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Gewoonlijk vanaf het eerste leerjaar dus. Het is een werking van twee jaar waarin ze zich ten volle kunnen laten gaan aan de hand van de talloze acitviteiten, in een wereld van spel, fantasie, creativiteit en expressie.

Programma

Welkom terug allerliefste kapoenen! Ook van harte welkom aan onze gloednieuwe aanwinsten. Zet je schrap voor een fantastisch jaar! Wie jullie leiding wordt is nog een groot mysterie. Tot gauw..

Zaterdag 23 september 15u-18u: startdag

Vandaag komen jullie eindelijk te weten wie er dit jaar jullie leiding wordt. We openen ons fantastisch scoutsjaar met een knaller dus kom zeker af!

Zaterdag 30 september 15u-18u: vriendjesdag

Neem allemaal jullie beste vriend of vriendin mee naar de scouts. Vandaag is de dag om hen te overtuigen om ook naar de scouts te komen! We spelen het giga grote kleurenspel.

Zaterdag 7 oktober: geen scouts (plandag)

Jullie allerliefste leiding moet vandaag een hele dag vergaderen. SAAIII. Ze bereiden het volledige scoutsjaar voor, zodat we er een prachtig jaar van kunnen maken.

Zaterdag 14 oktober 15u-18u: Mermory

Vandaag spelen we het grote memoryspel!! Wie van onze kapoentjes heeft een goed geheugen en wie wint de meeste opdrachten? Wij zijn alvast super benieuwd!

Vrijdag 20 oktober: Dag Van De Jeugdbeweging

Trek allemaal jullie prachtig uniform aan naar school!

Zaterdag 21 oktober 15u-18u: ganzenbord

Kwak kwak kwak kwak kwak. Kwak kwak kwak kwak kwak kwak kwak? KWAK!

Zaterdag 28 oktober: geen scouts (Diacaroni)

Hebben jullie net als ons heimwee naar deze zomer? Vanavond kijken we terug naar de foto’s van ons super toffe kamp, en dit samen met een bordje macaroni. Mmmmm. Brief volgt.

Herfstkamp 3 tot 5 november

Voor het eerste verlaten we onze mooie lokalen in Lauwe en vertrekken we op kamp. Spannend! Eén ding is zeker, het wordt mega leuk! Brief volgt.

Zaterdag 11 november: geen scouts

Vandaag herdenken we de oudstrijders. Hierdoor is er vandaag geen scouts! Wees welkom in uniform aan het standbeeld.

Zaterdag 18 november 15u-18u: leiding vs. Leden

Zet jullie maar schrap want vandaag spelen we leiding versus leden! En jullie leiding verliest niet graag. Dus maak jullie maar klaar voor de strijd. Vele handen maken licht werk!

Zaterdag 25 november 15u-18u: piraat

Kijk uit, er zijn kapers op de kust!! Of zijn het de kapoentjes die klaarstaan voor het grote piratenspel?
Jullie lieve oudjes zijn vanavond ook van harte welkom op de Quiz van onze VK’s. Info volgt!

Zaterdag 2 december 15u-18u: Sinterklaas

Zijn jullie allemaal braaf geweest? De Sint is weer zo lief geweest om even tijd voor ons vrij te maken en langs te komen in de lokalen. Wie belandt er vandaag in de zak?

Zaterdag 9 december 15u-18u: kookvergadering

Zet maar allemaal jullie kookmuts op want vandaag is het kookvergadering!! We zullen de lekkerste gerechtjes klaarmaken dus prop je maar nog niet helemaal vol.

Zaterdag 16 december 15u-18u: quiz

Wie let er goed op in de les? Dat komen we snel genoeg te weten. Zet je maar schrap voor een leuke quiz.

Zaterdag 23 december 15u-18u: Kerstfeestje

Ho-ho-ho ! Morgen is het kerstavond, en dat vieren wij graag! Met goeie muziek, pakjes, of misschien wel een combinatie van de 2.

Zaterdag 30 december: geen scouts

Alvast een gelukkig nieuwjaar van jullie tofste leiding!!

Ziezo, we zijn weer een heel trimester volgeboekt! Tot snel! Groetjes,
Schorpioen, Stier, Steenbok en Maagd

IMG_0413.JPG

Uniform

Voor de kapoentjes zijn er nog niet zo veel verplichtingen qua uniform. Het enige wat wij vragen is om met een scoutssjaaltje naar de vergaderingen te komen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf.

118 leden

45 jaar

217 oudleiders

websitebezoekers

17 landen bezocht

18 leiders

bottom of page