Kapoenen 

De jongsten van de bende. Vanaf het jaar dat ze 6 worden kunnen kindjes zich aansluiten bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Gewoonlijk vanaf het eerste leerjaar dus. Het is een werking van twee jaar waarin ze zich ten volle kunnen laten gaan aan de hand van de talloze acitviteiten, in een wereld van spel, fantasie, creativiteit en expressie.

Programma

Dag lieve lieve kapoentjes! Heb je tijdens de kerstvakantie ook te veel snoepjes en desserts gegeten? Tijdens de kerstperiode staat mijn buik al wat dikker hoor! Hoog tijd om weer eens actief te zijn in de scouts! Wij staan klaar voor een 2020 vol pret en plezier met de kapoenenbende! Lees hieronder wat we allemaal voor jullie in petto hebben dit semester. Hopelijk hebben jullie er net zoveel zin in als wij!!

Groetjes jouw leiding Mira, Clara, Niels, Yanis & Tristan

Zaterdag 4 januari: Geen scouts (kerstvakantie)

Er is geen scouts vandaag, want het is Kerstvakantie! Wij zijn al benieuwd wat jullie zullen gekregen hebben als cadeautje onder de kerstboom.

Zaterdag 11 januari (15u-18u): Film

Vandaag toveren we ons lokaal om tot een gezellige cinemazaal! Samen gaan we een hele leuk film uitkiezen. MAAR wat mag zeker niet ontbreken? DE POPCORN natuurlijk!

Zaterdag 18 januari (15u-18u): Slimste kapoen ter wereld

Kan jij 5x(6+12-1)/2x0=... Oplossen? Dan ben jij misschien de slimste kapoen van het land. Kom vandaag en ontdek wie de slimste kapoen ter wereld is!

Zaterdag 25 januari: (15u-18u): Gezelschapspelletjes

Ook al eens boos geweest op je mama omdat ze vals heeft gespeeld bij Uno of wanneer je bijna geen geld hebt bij Monopoly? Bewijs dat je vandaag kan winnen op onze grote GEZELSCHAPSPELLETJESNAMIDDAG!

Zaterdag 1 Februari (15u-18u): Afval rapen

Wie “scoutsmoedig” is, draagt zeker ook zijn steentje bij voor een propere wereld!!! Vandaag zetten we ons in voor het klimaat door de vuile straten van ons geliefde dorpje Lauwe op te kuisen! Hoe meer afval we kunnen verzamelen, hoe groter de beloning achteraf!! Tot dan!

 

Zaterdag 8 februari (15u-18u): Reis rond de wereld

Als echte scouties verkennen wij natuurlijk maar al te graag onbekend terrein. Onze wereldbol heeft ons zoveel moois te bieden en wij zullen ervoor zorgen dat deze grote bol een stukje kleiner zal beginnen lijken voor jullie. Strik je wandelschoenen maar strak vast want wij gaan op wereldreis!

Zaterdag 15 februari: Geen scouts (leidingweekend)

Jammergenoeg is er vandaag geen scouts. Wij, samen met alle andere leiders, gaan samen op weekend. Jullie kunnen alvast eens goed nadenken of je volgende week een cowboy of eerder een indiaan wil zijn.

Zaterdag 22 februari (15u-18u): Cowboy en indiaan

The Far West... Droom jij ook zo vaak dat je een cowboy bent op een groot paard met een sjiek pistool? Of eerder een indiaan met een gigantische pijl en boog en een gekleurde pluim in je haar? Vandaag ontdekken we wie van onze lieve kapoentjes de stoerste cowboy of indiaan is! Wie verkleed naar de scouts komt, krijgt misschien wel een voorsprong...

Zaterdag 29 februari: Geen scouts

Geen scouts! Vandaag verhuizen we al onze sjorpalen en tenten naar de grote container! De Jonverkenners en Verkenners helpen een handje mee, omdat zij al groot en sterk zijn. Jullie mogen thuis al wat beginnen oefenen om binnen zoveel jaar ook zo’n zware palen op te heffen!

Zaterdag 7 maart (15u-18u): Olympische spelen

Verlangen jullie ook zo naar de Olympische spelen die deze vakantie in Tokio plaatsvinden? Verspringen, zwemmen of gordel lopen... onze kapoentjes kunnen het allemaal! Of ja, dat testen we vanmiddag Span maar uw kitjes, want vanmiddag gaan we SPORTEN!!

Zaterdag 14 maart(15u-18u): Boer zoekt vrouw

De stallen uitmesten, koeien melken of zware zak patatten opheffen? Vandaag beslissen we wie de beste boer is onder ons en misschien vindt deze boer wel zijn ideale vrouw <3

 

Zaterdag 21 maart: Dropping

Vandaag is de dropping! Bewijs eens aan jezelf dat je een echte scoutie bent en wandel lekker mee! . Brief met meer informatie volgt nog.

Zaterdag 28 maart (15u-18u) : Verrassing

Wat spelen we vandaag? Als je het wil weten moet je maar komen!

Zaterdag 4-5-6 april: Paaskamp

Geen dagje scouts, maar 3 zotte paaskampdagen. Brief volgt.

Zaterdag 11 april: Geen scouts (paasvakantie)

Ik hoor jullie nog nagenieten van het paaskamp van vorige week. Maar jammergenoeg is er vandaag geen scouts. Geniet nog van jullie paasvakantie!

Zaterdag 18 april: Geen scouts (paasvakantie)

Vandaag is er jammer genoeg weeral geen scouts door de paasvakantie . Maar vakantie is natuurlijk ook zeer fijn en volgende week staan we weer klaar om jullie te ontvangen .

Zaterdag 25 april: Brainstorm

Er is goed en slecht nieuws vandaag... Beginnen met het goede? De allerleukste hipste coolste fuif van het jaar vindt vandaag plaats in onze scoutslokalen! Maar het slechte nieuws is... jullie zijn net ietsje te klein om daar naartoe te komen. Er is dus geen scouts vandaag

Leiding

Uniform

Voor de kapoentjes zijn er nog niet zo veel verplichtingen qua uniform. Het enige wat wij vragen is om met een scoutssjaaltje naar de vergaderingen te komen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf.

118 leden

19 leiders

42 jaar

14 landen bezocht

197 oudleiders

websitebezoekers

Scouts 'De Vlaschaard' Lauwe

Since 1977

©  Scouts De Vlaschaard Lauwe

2018 - Jaron Dewitte