Kapoenen 

De jongsten van de bende. Vanaf het jaar dat ze 6 worden kunnen kindjes zich aansluiten bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Gewoonlijk vanaf het eerste leerjaar dus. Het is een werking van twee jaar waarin ze zich ten volle kunnen laten gaan aan de hand van de talloze acitviteiten, in een wereld van spel, fantasie, creativiteit en expressie.

Programma

Dag liefste kapoenen! Het laatste boekje van het jaar is er weer (oooh). Maar niet wenen, want we gaan zoveel leuke dingen doen, en daarna samen op groot kamp (JOEPIE)!!!!

Zaterdag 9 april 15u-18u

Zitten er tovenaars bij ons in de kapoenen? Kent iemand iets van magie? Doe vandaag je tovenaarskleren maar aan want we gaan allerlei magiespelletjes spelen!

Zaterdag 16 april 14u-18u

Vandaag ruilen we onze befaamde marsepein om in chocolade! We gaan van deur tot deur en halen centen op voor ons groot kamp! :)

Zaterdag 23 april

Deze namiddag is er geen scouts :( De leiding maakt alles klaar om vanavond hard te werken op onze scoutsfuif die eindelijk nog eens kan doorgaan. Verlang maar al tot jullie 16 zijn en eens een kijkje kunnen komen nemen op BRAINSTORM!

Zaterdag 30 april

Lieve kapoenen, ook vandaag geen scouts... Sorry sorry sorry. We hopen jullie morgen allemaal te zien op onze grote BBQ, de kapoenen mogen zelfs een actje doen!! Oefen maar iets met je scoutsvrienden op school, dan oefenen we morgen zeker eens samen!

Zondag 1 mei: feest

Na 2 lange, stomme jaren zonder BBQ is het eindelijk weer zover! Kom massaal een hele dag lekker vlees eten, drankjes drinken en spelen!!

Zaterdag 7 mei 15u-18u

Het is vandaag 24 jaar geleden dat Apple de eerste IMac uitbracht. Het begin van een nieuw tijdperk. Om dit te herdenken spelen we het grote technologiespel!

Zaterdag 14 mei 15u-18u

Omdat het gisteren vrijdag de 13e was kijken we vandaag wie de grootste pechvogel is. We spelen vandaag casino!

Zaterdag 21 mei 15u-18u

We kregen een mysterieuze brief in onze brievenbus van een mysterieuze persoon die onze hulp nodig heeft voor een mysterieus probleem. Wat mysterieus... Kom af om meer te weten te komen!

Zaterdag 28 mei 15u-18u

Vandaag spelen we het grote piratenspel! Kom verkleed en vergeet zeker je waterpistool niet!

Zaterdag 4 juni 15u- 18u

De slimste kapoen ter wereld. We weten nu ondertussen al de alle kapoenen hele slimme scouties zijn maar vandaag kijken we wie de echte Einstein is.

Zaterdag 11 juni 15u – 18u

Trek vandaag jullie wandelschoenen maar aan, want vandaag gaan we niet naar links niet naar rechts maar alleen maar rechtdoor.
Rechtdoortocht!!!!

Zaterdag 18 juni 15u – 18u

Hopelijk schijnt het zonnetje vandaag, want we spelen waterspelletjes. Neem maar jullie mooiste zwembroek, badpak, bikini, ... mee.

Zaterdag 25 juni DAGUITSTAP

YESSSS daguitstap vandaag trekken we met zen allen erop uit. Naar waar is nog een verrassing.
Jullie krijgen nog een brief met meer informatie.

Hou zeker 14-21 juli vrij want dan gaan we samen op zomerkamp!!! JOEPIEE

Uniform

Voor de kapoentjes zijn er nog niet zo veel verplichtingen qua uniform. Het enige wat wij vragen is om met een scoutssjaaltje naar de vergaderingen te komen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf.

118 leden

44 jaar

209 oudleiders

websitebezoekers

16 landen bezocht

16 leiders