Kapoenen 

De jongsten van de bende. Vanaf het jaar dat ze 6 worden kunnen kindjes zich aansluiten bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Gewoonlijk vanaf het eerste leerjaar dus. Het is een werking van twee jaar waarin ze zich ten volle kunnen laten gaan aan de hand van de talloze acitviteiten, in een wereld van spel, fantasie, creativiteit en expressie.

Programma

Hey sloebers en kapoenen, jawel, opnieuw een heel programma vol plezier. Ook dit trimester staan we iedere zaterdagmiddag je op te wachten aan de poort, dus doe je ravotkleren aan, sjaaltje op zak en vooral je goed humeur niet vergeten!! (We sluiten het jaar extra goed af met een daguitstap 26/06, info volgt.)

Tot ton éh! xxx Jullie grote kapoenen

Heike, Vital, Lukas, Yanis en Tristan

 

17/04: AFVAL - SNOEPMACHINE (15u-18u)

Vandaag zullen we de straten van lauwe proper maken. Hoe properder de straten des te groter jullie verrassing word. Lukt het onze winkelkar vol te krijgen met gevonden afval? Dan hoor ik een gigantische verrassing aankomen….pieuwpieuw… pieuw…

 

24/04: GEEN SCOUTS WEGENS DROPPINCK

Helaas, lieve kapoentjes, is er vandaag geen scouts… Maar we hebben wel wat voorzien. Aarzel niet om samen met jullie ouders deel te nemen aan onze jaarlijkse dropping. Trek jullie wandelschoenen maar al aan en vergeet geen knapzakje voor onderweg 😉.

 

01/05: GEEN SCOUTS

Alweer een weekend zonder scouts… Ca va? Lukt het nog zonder de scouts? Kunnen jullie nog overweg met jullie oudjes? Geef jullie moeke en vake een (of twee) “UT ’T VLASCHKE” en je hoort ze niet meer…  UT ’T VLASCHKE (en meer) is trouwens te koop op onze webshop!

 

08/05: BOYS VS. GIRLS (15u-18u)

Zijn de jongens de handigste? Zijn de meisjes de slimste? Vandaag nemen de meisjes het op tegen de jongens. Haal je boy -en girlpower maar naar boven en bewijs met verschillende opdrachten en spelletjes welk geslacht nu écht het beste is...

 

15/05: PAK DE BOEVEN (15u-18u)

Er zijn 4 gevangen ontsnapt uit de gevangenis van Brugge. Maar niet gevreesd, de stoere kapoenen zullen de daders vinden, en oppakken! (en nee de boeven zijn niet Lukas, Tristan, Yanis en Vital…)

 

22/05: LABYRINT (15u-18u)

We zullen eens testen hoe goed jullie oriëntatie is. Hopelijk verdwalen jullie niet! Yanis daarentegen zit daar al even te wachten op jullie hulp of laten we hem toch nog even zitten??

 

29/05: KINDERBOERDERIJ(15u-18u)

We gaan niet naar de kinderboerderij, ‘t was een moptje … We brengen de kinderboerderij naar ons! Vandaag dompelen we ons helemaal onder in de dierenwereld en mogen we ons ook eens gedragen al beesten. Niet dat jullie dat anders niet doen. 😉

 

05/06: TIJD VOOR AVONTUUR (15u-18u)

Neem je backpack, machete en genoeg voedsel en water mee, want vandaag gaan we op avontuur in de jungle van Lauwe.

 

12/06: KOOKVERGADERING (15u-18u)

Leider Lukas heeft nog deelgenomen aan master chef België. Natuurlijk niet gewonnen éh… toch een poging gewaagd. Dus niet te veel eten deze middag, want wij doen vandaag kookvergadering!

 

19/06: GROTE SPEURTOCHT (15u-18u)

Vandaag gaan we op zoek naar een eeuwenoude schat die hier in Lauwe verstopt licht. Slagen jullie erin de opdrachtjes te voltooien en de sleutels van de schat te verzamelen?

 

26/06: DAGUITSTAP

Het is nog even een verrassing, maar verdere info volgt!!!

Uniform

Voor de kapoentjes zijn er nog niet zo veel verplichtingen qua uniform. Het enige wat wij vragen is om met een scoutssjaaltje naar de vergaderingen te komen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf.

18 leiders

118 leden

15 landen bezocht

43jaar

206 oudleiders

websitebezoekers