Kapoenen 

De jongsten van de bende. Vanaf het jaar dat ze 6 worden kunnen kindjes zich aansluiten bij Scouts en Gidsen Vlaanderen. Gewoonlijk vanaf het eerste leerjaar dus. Het is een werking van twee jaar waarin ze zich ten volle kunnen laten gaan aan de hand van de talloze acitviteiten, in een wereld van spel, fantasie, creativiteit en expressie.

Programma

Hey hallo daag,
hoe waren de feestdagen? Veel gekregen? Veel gegeten? Veel geravot? Kom massaal terug naar de scouts, nog eens weg van je kot! Vertel het ons allemaal tijdens een vieruurtje, want volgend semester wordt geen klein avontuurtje. Ontlaat bij ons terug jullie eindeloze batterij, want voor jullie oudjes was dit een hele karwei. Ziehier onze activiteiten voor het komende jaar. Iedere zaterdag 15u staan we er klaar!

Veel corona vrije zoenen xxx jullie grote kapoenen Heike, Vital, Yanis, Lukas en Tristan

09/01: FILM (15u-18u)

Vandaag Netflix and chill JOEPIE! Want jullie leiding zit in de examens (minder joepie). Kom af en vertel ons hoe jullie je feestdagen hebben gevierd met een hapje en drankje tijdens de film. Heb jij thuis mooie films? Neem ze gerust mee!

16/01: PLEINSPELEN (15u-18u)

Haal het beste van jezelf naar boven in deze goeie, oude pleinspelen om met jou ploeg aan de top te geraken.

23/01: KNUTSELNAMIDDAG (15u-18u)

Vandaag mogen jullie allemaal jullie beste knutsel skills bovenhalen. Jullie worden voor 1 dag allemaal echte kunstenaars en beeldhouwers.

30/01: PARTY PARTY! (15u-18u)

Jippie, de leiders hebben eindelijk gedaan met hun examens. Daarom gaan we een tof feestje bouwen. Doe jullie dansschoenen maar al aan, want wij gaan feesten!!

06/02: EXPEDITIE ROBINSON (15u-18u)

Vandaag gaan we naar een onbewoond eiland. Dit wordt een zware beproeving vol spannende en uitdagende opdrachten, wie overleeft het onbewoond eiland en komt als de beste Robinson uit het eiland?

13/02: VALENTIJNSSPEL (15-18u)

Gaat Arthur echt bij Bent gaan spelen om Jade te zien? Hopelijk houdt ons Leon zijn Marietjes nog uit elkaar. Wordt het iets tussen Alix en Lou, want tja stille waters...Morgen is het Valentijn, maar je weet nog niet wie je wil verrassen? Geen probleem, want Cupido komt langs voor tips and tricks.

20/02: WIE IS DE CORONAHELD? (15u-18u)

Bewijs samen met je team, wie van jullie zich de Coronaheld van het jaar mag noemen. Door de proeven te overwinnen kan je punten verzamelen en zo je heldhaftigheid laten zien.

27/02: OLYMPISCHE SPELEN (15u-18u)

Vandaag worden jullie allemaal echte atleten. Wie is de sportiefste kapoen van scouts Lauwe en gaat lopen met de gouden medaille?

06/03: KAPOENENDAG

Vandaag is het kapoenendag, jullie feestdag! We spelen spelletjes met alle andere scoutsen van West-Vlaanderen. Dus train maar goed, dat scouts lauwe alle spelletjes wint! Brief volgt.

13/03: BARBIEENKENSPEL(15u-18u)

Vandaag zullen we zien wie de beste stylisten zijn van de kapoenen. Wat kennen jullie van hedendaagse mode, en hoeveel geld durven jullie spenderen aan dure merkkledij? Dit zullen we deze namiddag te weten komen.

20/03: DROPPING (15u-18u)

Vandaag eens geen spelletje met jullie leiding, maar een mooie wandeling met het hele gezin. Dus doe je bergschoenen aan en kom naar onze jaarlijkse dropping! En smot je kitn goed!!

27/03: REIS ROND DE WERELD (15u-18u)

Maak kennis met verschillende landen en hun typische spelen. Wie van jullie is een echte ontdekkingsreiziger?

03/04: ZOEKTOCHT NAAR DE PAASHAAS (15u-18u)

We zitten met een groot probleem, de paashaas is ontvoerd! Helpen jullie ons om de paashaas terug te vinden en Pasen te redden? Zo kunnen jullie toch nog genieten van de lekkere chocola!

9-10-11 /04: PAASKAMP

Door het coronavirus kon herfstkamp vorig jaar, niet doorgaan. Daarom zullen we dit paaskamp 2 keer zo tof maken :-)! Verdere info volgt nog in de brief!

Uniform

Voor de kapoentjes zijn er nog niet zo veel verplichtingen qua uniform. Het enige wat wij vragen is om met een scoutssjaaltje naar de vergaderingen te komen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf.

18 leiders

118 leden

15 landen bezocht

43jaar

206 oudleiders

websitebezoekers

Scouts 'De Vlaschaard' Lauwe

Since 1977

©  Scouts De Vlaschaard Lauwe

2020 - Jaron Dewitte