top of page

Jongverkenners

Hier gaan we verder dan het spel. Ze verkennen de natuur, leren bepaalde technieken aan om bv. hun eigen potje te koken, om een tafel in elkaar te steken met wat touw en een paar balken(=sjorren), zelf de handen uit de mouwen steken,…. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Programma

GOEIEMORGEN GOEIEDAG ALLERLIEFSTE VRINDJES!! Na een lange zomer mogen juLlie eindelijk terug naar julLie favoriete bezigheid: de scouts! Wij (rarara wie??) hebben er enorm veel zin in en hopen op een keileuK jaar woehoeww!

Groetjes x, x en x

Zaterdag 23 september - Startdag (15u tot 18u)

NU VOOR ECHT! Vandaag weten jullie wie jullie nieuwe leiding zal zijn, spannenddd!!! Paar kleine kennismakingspelletjes en dan vliegen we er direct in met het grote spel (nog een surprise xoxo) Nieuwe leden mogen ook altijd eens komen proberen!

Zaterdag 30 september - Vriendjesdag (15u tot 18u)

Neem allemaal een vriend of vriendin mee naar de scouts want deze namiddag is het moment om ze ervan te overtuigen dat scouts veel leuker is dan alle andere hobby’s!

Zaterdag 7 oktober - Geen scouts (plandag)

JAMMERRR geen scouts, vandaag is de leiding druk bezig met het plannen en bespreken van de komende evenementen zodat we er weer een tof jaar van kunnen maken. Tot volgende week!

Zaterdag 14 oktober - Locals inrichten (15u tot 18u)

De muren van onze lokalen zijn op dit moment nog kaler dan de hoofden van Vin Diesel en Dwayne Johnson samen, ’t wordt tijd dat we daar verandering in brengen!!

Vrijdag 20 oktober: Dag Van De Jeugdbeweging

Trek allemaal jullie prachtig uniform aan naar school!

Zaterdag 21 oktober – Patrouilleduel (15u tot 18u)

Volgende week vertrekken we weer op kamp!! Om jullie voor te bereiden op de supertoffe wandeltocht die jullie te wachten staat doen we vandaag een veel leukere versie hiervan :) P.S. VERPLICHT KLEINE TREKRUGZAK MEENEMEN EN WANDELSCHOENEN AANDOEN!!!!!!!

Zaterdag 28 oktober - Geen scouts (Diacaroni)

Vanavond blikken we nog eens terug op het zalige kamp van deze zomer met een lekker bord MACARONIIII

Herfstkamp 3 tot 5 november

Lezgooo, jullie zijn nu helemaal voorbereid om op herfstkamp te vertrekken, brief volgt nog! Tip voor nieuwe jvk’s: neem een kleine trekrugzak mee, we zijn maar drie dagen weg ;)

Zaterdag 11 november - Geen scouts (Wapenstilstand)

Geen scouts vandaag want vandaag herdenken we alle gesneuvelde soldaten! Allemaal welkom in uniform!

Zaterdag 18 november - Sjorvergadering (15u tot 18u)

Hoog tijd dat jullie sjorskills eens worden bijgeschaafd! Vandaag leren jullie nog eens de basis van driepikkel tot gigantische kathedraal. Dan hebben we zeker een gezellige saloon op kamp!

Zaterdag 25 november – JVKampioenschap (15u-18u)

’t is nog beter dan het EK, beter dan het WK, ’t is het JVK!!! Doe jullie voetbalshorts maar aan want vandaag kunnen jullie tonen of jullie echt goed zijn of dat jullie maar doen alsof XD May the best (wo)man win!
Jullie lieve oudjes zijn vanavond ook van harte welkom op de Quiz van onze VK’s. Info volgt!

Zaterdag 2 december - Sinterklaas (15u tot 18u)

Rarara wie is het? Het is een oude wijze man, heeft een witte baard, een rode mantel en mijter, een staf, en een boek waarin staat of jullie flink zijn geweest dit jaar...

Zaterdag 9 december - Sluipspel (18u tot 21u)

Geloven jullie in Slenderman? Doe vandaag extra warme en gecamoufleerde kledij aan want we gaan op verkenning in het bos .

Zaterdag 16 december - Pies Quiz (18u tot 21u)

Hoeveel cacaobonen moeje leggen voor een keun???

Zaterdag 23 december - Movie night (18u tot 21u)

Vanavond chilly willy een filmpke kijken, saaliggg

Zaterdag 30 december - Geen scouts

Bijna tijd om af te tellen naar het nieuwe jaar! Vandaag geen scouts want de leiding heeft examenstress...

 

GOEIEAVOND DOEI ALLERLIEFSTE VRINDJES!! Amai
dat is weer nieT normaal snEl gepassEerd! Tot volgend jaar en duim voor onze exaampjes please .
Beste wensen!

IMG_0442.JPG

Uniform

Eens jongverkenner ben je oud genoeg om te weten hoe belangrijk ons uniform is.We vragen dan ook om naast het sjaaltje ook het officiële scoutshemd met trots te dragen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf, terwijl de scoutshemden te verkrijgen zijn in de Hopperwinkel en online. Velen dragen vanaf dan ook de groene scoutsshort / scoutsrok. Alhoewel dit vrijblijvend is raden we dit sterk aan.

118 leden

45 jaar

217 oudleiders

websitebezoekers

17 landen bezocht

18 leiders

bottom of page