top of page

Jongverkenners

Hier gaan we verder dan het spel. Ze verkennen de natuur, leren bepaalde technieken aan om bv. hun eigen potje te koken, om een tafel in elkaar te steken met wat touw en een paar balken(=sjorren), zelf de handen uit de mouwen steken,…. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Programma

HAPPY NEW YEAR!!! Het eerste trimester is voorbij gevlooogen, we kijken nu al uit naar de volgende vergaderingen met zo’n toffe bende!

P.S. Iedere #opdepot = plus één respectpuntje van ons XD

 

Zaterdag 6 januari 18u-21u:

Vandaag maken we het lekker gezellig en ontspannen we met gezelschapsspelletjes. Heb je een favoriet gezelschapsspel dat we zeker eens moeten gespeeld hebben? Meenemen die handel!

 

Zaterdag 13 januari 18u-21u:

Vuurkamp! Kampvuur. Vuur, kamp.

 

Zaterdag 20 januari 15u-18u:

Wie wordt de eigenaar van Hoeve Delaere? Dat komen we vandaag te weten want we spelen levend monopoly!!!

 

Zaterdag 27 januari 18u-21u:

Lezgooo vanaf morgen is leidster Kate officieel geen tiener meer (WHAT?!?) dus dat moeten we vieren! TIJD VOOR EEN FEESTJEEUHHH!!!

 

Zaterdag 3 februari 18u-21u:

Tijdens deze laatste avondvergadering wordt jullie leiding vervangen door collega-medeleiding. (je-weet-wel zo van die toffere leiding)Vanavond hebben we heel de hoeve voor onszelf en spelen we een levensechte Among Us. #dawastochwelsuss

 

Zaterdag 10 februari 15u-18u:

 

 

#iedereenopdepot

 

 

 

Zaterdag 17 februari 15u-18u:

Ik ben op straat, ik ben met dieven, met dieven. Vandaag maken we de Kortrijkse straten onveilig. Pak zeker je stalen ros (velo) mee!

 

Zaterdag 24 februari: geen scouts (leidingsweekend)

Helaas, vandaag is er geen scouts. De leidingsbende wordt dit weekend nog betere vriendjes voor een toffe groepssfeer!

Zaterdag 2 maart 15u-18u:

GRRRR!! Jullie mogen al jullie onderdrukte woede meenemen en eens volledig losgaan want vandaag staat er een rage room op jullie te wachten!!

 

Zaterdag 9 maart: geen scouts (Droppinck)

Mimimimi, geen scouts vandaag… Wel droppinck!! Smot jullie kitjes in en neem deze uitgelezen kans om jullie navigatie- en wandelskills te oefenen voor kamp! #wanttisnodig

 

Zaterdag 16 maart 15u-18u:

Vandaag gaan we de strijd aan met scouts Menen. Welke baron bouwt het grootste imperium, welke dealer verdient het meeste geld? Eén iets is zeker, Lauwe wint. La familia es todo.

 

Zaterdag 23 maart 14u-18u:

Het is bijna Pasen dus dat betekent chocoladeverkoop!! Tijd om jullie beste verkoopskills naar boven te halen en zo veel mogelijk paaseitjes te verkopen.

P.S. Chocolade verkopen ≠ Chocolade opeten

 

Zaterdag 30 maart 15u-18u:

谷歌翻译有帮助吗?

 

Zaterdag 6 april 15u-18u:

Kenunn jilule ed serdasla nosolpsne ne ed odec eraknk? Wtna vnadega eodn ew nee esopamoecr!

 

Zaterdag 12-14 april: Paaskamp

Hopelijk gaat het kaartlezen al wat beter  want we gaan weer op paaskamp!! Brief volgt xoxo

 

 

Ooohhh, het tweede trimester is ook al weer voorbij :(( MAAARR no worries, er staan nog een hoop vergaderingen, daguitstap en KAMP op ons te wachten!!

 

 

Tot binnenkort!

Liewert, Louise & Kate

Screenshot 2023-12-25 at 12.34.41.png
IMG_0442.JPG

Uniform

Eens jongverkenner ben je oud genoeg om te weten hoe belangrijk ons uniform is.We vragen dan ook om naast het sjaaltje ook het officiële scoutshemd met trots te dragen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf, terwijl de scoutshemden te verkrijgen zijn in de Hopperwinkel en online. Velen dragen vanaf dan ook de groene scoutsshort / scoutsrok. Alhoewel dit vrijblijvend is raden we dit sterk aan.

115
leden

46
jaar

213 oud-
leiders

websitebezoekers

17
landen bezocht

18
leiders

bottom of page