Jongverkenners

Hier gaan we verder dan het spel. Ze verkennen de natuur, leren bepaalde technieken aan om bv. hun eigen potje te koken, om een tafel in elkaar te steken met wat touw en een paar balken(=sjorren), zelf de handen uit de mouwen steken,…. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Programma

Dag JV’s, nu corona lijkt uit de doven staan we klaar om er opnieuw een spetterend jaar van te maken. Het belooft een jaar vol spel, avontuur en ravotten te worden. Wij staan alvast te popelen en we verwachten jullie dan ook massaal dit jaar! Tot dan! Jullie leiding x

Zaterdag 18 september – 14u tot 18u OVERGANCK

Zoals jullie wel al weten mogen jullie vandaag jullie vuilste kleren aan doen. Vandaag is het namelijk overganck. Deze vergadering is de laatste keer dat jullie leiding zullen krijgen van de leiders die jullie vorig jaar hadden. Maar niet getreurd volgende week krijgen zullen jullie te weten komen wie de nieuwe leiding voor dit jaar is!!

Zaterdag 25 september – 15u tot 18u Startdag

Eindelijk terug naar de scouts, neem maar allemaal jullie vrienden mee voor het begin van wat een bere tof jaar belooft te worden.

Zaterdag 2 oktober – Geen scouts

De leiding zit vandaag samen om het hele jaar te plannen, en alles uit te stippelen. Rust maar wat uit, want vandaag is er geen scouts.

Zaterdag 9 oktober – 15u tot 18u Inkleden

Vanaf dit jaar mogen we eindelijk nog eens spelletjes spelen in ons lokaal! Maar voorlopig is ons lokaal nogal saai ingekleed. Hier zullen we vandaag verandering in brengen. Laat jullie creativiteit maar eens gaan.

Zaterdag 16 oktober – 15u tot 18u Stadsspel

Vandaag gaan we de stad verkennen, kom dus zeker allemaal met de fiets.

Vrijdag 22 oktober – Dag van de Jeugdbeweging

Laat maar eens zien van welke vereniging je bent op school. Vergeet zeker je uniform aan te doen!

Zaterdag 23 oktober – Geen scouts

Vandaag is er geen scouts, maar wel dia-avond. Dus hopelijk zien we jullie allemaal vanavond om terug te blikken op vorig jaar

.

Zaterdag 30 oktober – 14u tot 18u Drugspel

Vandaag maken jullie lauwe onveilig. Jullie worden namelijk drugsbaron, dealer of junkie. Blijven jullie uit de handen van de politie, of worden jullie gepakt en zal je een nachtje in de cel doorbrengen? Het beloofd alleszins een spannende namiddag te worden.

Vrijdag 5 tot zondag 7 november: herfstkamp

Pak jullie rugzak en trek je stapschoenen maar al aan want we mogen na 2 jaar eindelijk nog eens op weekend. Verdere info volgt nog.

Zaterdag 13 november – 15u tot 18u Harde pleinspelen

We gaan vandaag terug naar de roots van de scouts, we spelen namelijk harde pleinspelletjes vanmiddag.

Zaterdag 20 november – 15u tot 18u Marsepeinverkoop (of ander iets)

Zaterdag 27 november – 15u tot 18u Kookvergadering

Vandaag laten we de SOS Piet in ons los, neem allemaal een ingrediënt mee en dan maken we vlotjes een driegangenmenu klaar.

Zaterdag 4 december – 15u tot 18u Sinterklaas

Hopelijk hebben jullie je wat gedragen dit jaar, want de grootste kindervriend van het land komt vandaag langs met zijn pieten.

Zaterdag 11 december – 18u – 21u QUIZ

Wie is de slimste jongverkenner? Dit zullen we vanvond te weten komen, want het is namelijk QUIZ.

Zaterdag 18 december – 18u – 21u FILM

Maak het maar even gezellig en dan zorgen wij voor de popcorn want vandaag kijken we naar een film. Ook is dit jammer genoeg de laatste vergadering van het jaar 2021. Op naar nog meer plezier in 2022!

Uniform

Eens jongverkenner ben je oud genoeg om te weten hoe belangrijk ons uniform is.We vragen dan ook om naast het sjaaltje ook het officiële scoutshemd met trots te dragen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf, terwijl de scoutshemden te verkrijgen zijn in de Hopperwinkel en online. Velen dragen vanaf dan ook de groene scoutsshort / scoutsrok. Alhoewel dit vrijblijvend is raden we dit sterk aan.

118 leden

44 jaar

209 oudleiders

websitebezoekers

16 landen bezocht

16 leiders