Programma

We zijn hier weer al met het laatste boekje van het jaar! Voor de laatste weken van dit speciale scoutsjaar hebben we nog heel wat plezier in petto, dus kom zeker iedere week af!

 

18/04: DAGUITSTAP

Na het slechte weer van vorige week gaan we deze keer echt op daguitstap! Woehoew!!!! Lees alle info in de brief of mail en kom maar snel mee!

 

24/04: GEEN SCOUTS 

Vandaag is er geen scouts, oooh… Niet getreurd, want de leiding heeft voor jullie een heuse coronaproof editie van onze befaamde droppinck georganiseerd!! Schrijf jullie maar snel in en smot jullie kitten, want eens oefenen voor driedaagse op kamp kan nooit kwaad!

 

01/05: GEEN SCOUTS

Je hebt het waarschijnlijk al zien passeren, want scouts ‘De Vlaschaard’ Lauwe heeft zijn eigen bier gebrouwen: Ut ‘t Vlaschke!! Na alle reclame is vandaag de grote verkoop, dus jullie leiding kan er vandaag niet bij zijn… Doe gerust een grote bestelling en dan kan je ons nog eens zien als je die komt afhalen xxx

 

08/05: HET GROTE LEGERSPEL (15u-18u)

Na twee weken geen scouts moeten we nog eens checken wat voor vlees we in de kuip hebben… Vandaag geven we jullie een heuse opleiding, dus wees voorbereid!


15/05: WATERSPELLETJES (15u-18u)

Met een beetje geluk straalt het zonnetje neer op Hoeve Delaere en kunnen we onze legertraining van vorige week naar de praktijk brengen. Hoe? In een mega grote waterpistool oorlog!!

22/05: POKER (18u-21u)

Zegt de dag 22 mei jou niets? Ook niet als je heeeeel goed nadenkt? 

Oké, we zullen het verklappen! Vandaag is de Oost-Duitse roeier Siegfried Brietzke jarig! Hoe kon je dat nu vergeten?! 

Daarom spelen we vanavond poker!

29/05: OLYMPISCHE SPELEN (18u-21u)

Voor de meesten onder jullie zal TOKYO 2021 er niet meer inzitten… Maar zoals een wijs man ooit zei: ‘Don’t be afraid to fail. Be afraid not to try.’ - anoniem. Je leest het dus goed! Vandaag, op een mooie lente avond, vinden de Olympische Spelen plaats in Lauwe!

05/06: FILM (18u-21u)

Als de voorbeeldige studenten die we zijn, heeft iedereen vandaag goed gestudeerd. Hoog tijd dus om te ontspannen samen met de vrienden. En wat is nu beter dan een goede film om dit te doen?


12/06: QUIZ (18u-21u)

De examens beginnen te naderen of zijn er al. Daarom zullen we die goede oude hersenen van ons eens af stoffen via een quiz!! Wie o wie is de slimste jongverkenner?

 

19/06: KAMPVUUR (18u-21u)

Binnen 2 dagen is het officieel zomer + jullie zijn (bijna) klaar met de examens! Daarom gaan we vanavond genieten van wat kampvuur spelletjes en wat lekkere snacks!

Kom mor of e!

 

26/06: DAGUITSAP

Info volgt

11/07 - 21/07: GROOT KAMP

Ow Yeah, It's gonna be nice ⚜️😎

Jongverkenners

Hier gaan we verder dan het spel. Ze verkennen de natuur, leren bepaalde technieken aan om bv. hun eigen potje te koken, om een tafel in elkaar te steken met wat touw en een paar balken(=sjorren), zelf de handen uit de mouwen steken,…. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Uniform

Eens jongverkenner ben je oud genoeg om te weten hoe belangrijk ons uniform is.We vragen dan ook om naast het sjaaltje ook het officiële scoutshemd met trots te dragen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf, terwijl de scoutshemden te verkrijgen zijn in de Hopperwinkel en online. Velen dragen vanaf dan ook de groene scoutsshort / scoutsrok. Alhoewel dit vrijblijvend is raden we dit sterk aan.

18 leiders

118 leden

15 landen bezocht

43jaar

206 oudleiders

websitebezoekers

Scouts 'De Vlaschaard' Lauwe

Since 1977

©  Scouts De Vlaschaard Lauwe

2021- Jaron Dewitte