top of page

Jongverkenners

Hier gaan we verder dan het spel. Ze verkennen de natuur, leren bepaalde technieken aan om bv. hun eigen potje te koken, om een tafel in elkaar te steken met wat touw en een paar balken(=sjorren), zelf de handen uit de mouwen steken,…. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

Programma

Zaterdag 8 april: Verrassingggg (15u-18u)

Rep u naar de scouts met je speelste speelkleren!!!

Zaterdag 15 april PAASKAMP

Mooi weer, vriendjes, en de tofste leiding van de hele wereld! Hopelijk zijn jullie ingeschreven!

Zaterdag 22 april: Staptocht (15u-18u)

Het paaskamp van vorig weekend liep afgelopen ten einde, we huilen want het scoutsjaar gaat het laatste semester in, gelukkig wil dat ook zeggen dat het groot kamp steeds dichterbij komt! Dat wil zeggen dat we nog eens vollebak onze wandelkwaliteiten mogen testen voor de driedaagse. Doe je beste stapschoenen aan, we gaan op trot!

Zaterdag 29 april: Sjorvergadering (15u-18u)

Scouts Lauwe bestaat binnen 2 dagen welgeteld 45 jaar! Dat is vier keer zo lang als de meesten onder jullie, 2 keer zo lang als jullie leiding, en wellicht even lang als jullie ouders 😉. Daarom lijkt het ons niet onbelangrijk dat we onze sjorkwaliteiten als scouties eens in de verf zetten. We sjorren zaterdag een mini-speeltuin voor de kleinste BBQ’ers op 1 mei! Let’s see what you got!

Maandag 1 mei: BARBECUE

We zetten onze jaarlijkse traditie weer voort, en dit voor 45ste keer inmiddels! Laat mama en papa alvast maar inschrijven voor de scouts-BBQ. Dit wordt een niet te missen editie!

Meer info volgt in de brief & op de gloednieuwe facebook pagina!

Zaterdag 6 mei: Stadspel (15u-18u)

Stadspel!! Kom vandaag zeker met de fiets! Zorg ook dat die fiets op punt staat!!! We trekken naar Kortrijk en leren jullie de knoopjes van het kaartlezen!

Zaterdag 13 mei – Ruiltocht + Carwash verkenners & jins! (15u-18u)

Vroeger toen er nog geen munteenheid bestond, waren mensen verplicht om waren te ruilen. Vandaag is dit bijna ondenkbaar geworden, of kunnen jullie dat toch nog? Bewijs het ons, jullie starten met 1 cent, wie van jullie eindigt met het meest waardevolle voorwerp?

Zaterdag 20 mei: Vlottentocht (15u-18u)

Weten jullie nog toen vlottentocht niet door kon gaan? De weergoden hun slechte humeur was toen een goed excuus om het water niet op te gaan. Vandaag is het dat niet, jullie zullen varen lieve schippers!

Zaterdag 27 mei: Call of Duty (15u-18u)

Vandaag gaan we jullie drillen als rasechte navy seals! Bereid jullie voor op de special opps, night vision? De wereldbefaamde game wordt vandaag realiteit! Kom dus zeker maar af!

Zaterdag 3 juni: Monopoly (15u-18u)

Het bekendste gezelschapsspel ter wereld komt vandaag naar Hoeve Delaere! Wie bouwt de mooiste wolkenkrabbers op in de Tuinwijk? Wie gaat bankroet en wie wordt stinkend rijk, we zullen zien wie de grootste aannemer van de jonggivers is!

Zaterdag 10 juni: De olympische caféspelen! (15u-18u)

Olympisch zijn deze disciplines allerminst, leuk des te meer! Een hele hoop minigames zullen bepalen wie van jullie naar huis gaat met de titel van Olympisch Cafékampioen!

Zaterdag 17 juni: Waterspelletjes! (15u-18u)

Een klassieker in de programmaboekjes van elke scouts, zijn in juni natuurlijk waterspelletjes! Smoet ma junder kitten in brunne zjippe da je een bitje voorutgaat ip de bache! Waterspelletjes stellen nooit teleur, dus wees welkom en word nat!

Zaterdag 24 juni: Afsluitvergadering (15u-18u)

We werpen een blik op groot kamp. Kom snel snel snel!!!

Zaterdag 1 juli: DAGUITSTAAAAAP!!!!!

De laatste activiteit van het scoutsjaar is zoals elk jaar daguitstap. Waar we naartoe gaan is vooralsnog een verrassing maar dat het leuk zal worden is natuurlijk geen geheim!

Meer info volgt natuurlijk in de brief en op de site!

Uniform

Eens jongverkenner ben je oud genoeg om te weten hoe belangrijk ons uniform is.We vragen dan ook om naast het sjaaltje ook het officiële scoutshemd met trots te dragen. De sjaaltjes van Scouts Lauwe zijn herkenbaar aan hun groene kleur met gele rand én zijn verkrijgbaar bij de Scouts zelf, terwijl de scoutshemden te verkrijgen zijn in de Hopperwinkel en online. Velen dragen vanaf dan ook de groene scoutsshort / scoutsrok. Alhoewel dit vrijblijvend is raden we dit sterk aan.

118 leden

45 jaar

209 oudleiders

websitebezoekers

16 landen bezocht

20 leiders

bottom of page